Markus Aujalay

Utforska författaren

Markus Aujalay År 2000 blev han Årets gröna kock, 2001 Årets viltkock och 2004 Årets kock. Markus förekommer flitigt i tv med middagstips i Nyhetsmorgon, i programmet Över Atlanten och som jurymedlem i Sveriges Mästerkock. Markus har arbetat på Operakällaren och Fredsgatan 12. Till vardags driver han restaurangerna Tegelbacken och Winterviken i Stockholm och Fjällpuben i Åre och har gett ut ett flertal kokböcker.

Utgivning

Om boken

Matmetropolen vid Medelhavet inspirerar Markus Aujalay på många sätt. I Mina favoriter från Barcelona bjuder han på enkla recept med smak av den vackra gamla staden. Mat han själv lagar hemma och som har en speciell plats i hans hjärta. Följ Markus uppför paradgatan las Ramblas, in i den världsberömda saluhallen la Boqueria och till rader av läckra tapas.

Boken är paketerad på ett nytt och praktsikt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att mästerkocken kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av Ingvar Eriksson.

I serien Mästerkockarna vid din spis ingår också Melker Anderssons Mina frestelser från grekiska övärlden, Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana och Danyel Couets Mina smaker från Provence.

Läs mer

Markus Aujalay

Mina favoriter från Barcelona