Daniel Lindeberg

Utforska författaren

Daniel Lindeberg är konditor, bagare och var fram till maj 2013 delägare i Frantzén/Lindeberg, numera Restaurang Frantzén. Han har tidigare arbetat på: Oaxen skärgårdskrog, Hölö, Edsbacka krog, Sollentuna, Le Manoir Aux Quat´Saisons, Oxford, Pied A Terre, London, NK- Bageriet, Stockholm, Riddarbageriet, Stockholm.

Utgivning

Om boken

Ingen annan svensk krog har gjort en så snabb resa från start till stjärnregn som Frantzén/Lindeberg. Två år efter att den första måltiden serverades i lokalen med 24 platser i Gamla Stan i Stockholm tilldelades krögarparet två stjärnor i Guide Michelin. Men då ska man veta att de hade planerat restaurangen i tio års tid.

För hos Frantzén/Lindeberg sker ingenting av slumpen, det finns en tanke med allt och man sticker inte under stol med att man eftersträvar perfektion. Att de är något speciellt på spåren visar såväl den fullbokade restaurangen som att utmärkelserna har fortsatt regna över krögarna och deras filosofi.

Björn Frantzén och Daniel Lindeberg menar själva att det handlar om omtanken om detaljerna, från råvara till bestick, via lokal och bemötande, och i allra högsta grad om helhetsupplevelsen. De skriver: "Så är hela tanken bakom Frantzén/Lindeberg - att det tillagade, råvarorna, rytmen, rummet, tiden, hastigheten, rörelsen och smakerna hänger ihop."

Deras bok är ett bevis på detta. Här förklarar de sin filosofi kring mat och ätande, berättar historien som tog dem dit, ger insidertipsen och vidgar kokboksbegreppet. Allt förpackat som en Frantzén/Lindebergsk totalupplevelse.







Läs mer

Björn Frantzén, Daniel Lindeberg, Martin Bergström

Frantzén/Lindeberg