Clare Matthews

Utforska författaren

Clare Matthews är en välkänd trädgårdsskribent i England och har skrivit många böcker om trädgård och odling. Bilderna i Den lättskötta köksträdgården är tagna från hennes egen trädgård i East Devon.

Utgivning

Om boken

Allt fler människor vill odla sin egen frukt och sina egna grönsaker. Det är en glädje att se sina egna morötter och rädisor spira i rabatten och det blir allt viktigare för oss att slippa alla bekämpningsmedel och miljögifter.

Men hur gör man om man vill börja odla själv? Det här är en bok som med hjälp av enkla och praktiska instruktioner visar dig hur man får en lättskött köksträdgård utan alltför mycket ansträngning. Här får du råd och tips om hur du odlar allt från morötter, tomater, rabarber och sallad till lök, majs, pumpa och mycket mer. Du får veta hur du på ett enkelt sätt gör en kompost, bekämpar de vanligaste skadedjuren i din trädgård och planerar din odlingslott för att få ut det mesta möjliga av den.

I boken finns: En guide till både de lättskötta men även lite mer svårodlade grönsakerna. Praktiska råd med allt från hur du planerar, planterar och odlar till hur du rensar, och bekämpar odjur på bästa sätt. Tips på hur du får ut det mesta möjliga av din köksträdgård med minsta möjliga insats.


Läs mer

Clare Matthews

Den lättskötta köksträdgården