Carl Styvén

Utforska författaren

Carl och Henrik Styvén är födda och uppvuxna på Tjörn, Carl 1974 och Henrik 1978.
Båda är inbitna båtmänniskor och har lång erfarenhet av båtliv och mat till sjöss, både privat och yrkesmässigt. De har framför allt seglat folkbåt och ägt ett antal tillsammans. I dag seglar de axcent. Carl seglar även en Rånäsjulle på sommarstället i Småland och Henrik upptäcker Stockholms skärgård i sin rib. Passionen till mat och båtliv är något de delar.

Utgivning

Om boken

En bok skriven av båtmänniskor för båtmänniskor! Den erfarne i köket får hjälp vid planering och inköp. Den oerfarne har stöd hela vägen och behöver inte riskera att matvarorna blir dåliga ombord eller att barnen får gå hungriga.

Mat ombord är anpassad till båtkökets begränsade förutsättningar och innehåller förslag för alla väder. Den enda utrustning som krävs är en värmekälla, kastrull, stekpanna, kniv, skärbräda och gaffel. Boken är tålig och kan användas i båten utan att få problem med fukt och väta. Den är överskådlig och enkel och kan ligga uppslagen bredvid båtköket, både inne och ute, eller följa med som referens vid kompletteringsinköp i gästhamnar.

Recepten i Mat ombord är inte bara användarvänliga utan även moderna. Genren är aktuell men det finns inget liknande för båtar på marknaden. Tidigare litteratur inom fältet innehåller recept med corned beef, pulvermos, fläskfilé och liknande - matlagning som med fog kan kallas passé. Mat ombord är tidsenlig och näringsriktig utan att vara avancerad och utan att göra avkall på klassiker som matjessill med brynt smör eller strömming i vin och dillsås.

Läs mer

Carl Styvén, Henrik Styvén

Mat ombord