Ed Falco

Foto: Jim Stroup

Utforska författaren

Ed Falco är journalist och författare. Familjen Corleone bygger på ett manus Mario Puzo skrev, omarbetat till bok av Ed Falco.

Utgivning

Om boken

Gudfadern är tidernas främsta maffiaskildring. Familjen Corleone bygger på ett manus Mario Puzo skrev, omarbetat till bok av Ed Falco.

New York, 1933. Staden och nationen är mitt inne i den stora depressionen. De stora maffiafamiljernas affärer i New York har blomstrat under denna tid. Men slutet av spritförbudet väntar, och med det en kamp som kommer att avgöra flera av de stora familjernas öden.

För Vito Corleone är inget viktigare än hans familjs framtid. Hans yngsta barn, Michael, Fredo och Connie, går i skolan, omedvetna om sin fars verkliga yrke. Familjens adopterade son Tom Hagen går på college. Det barn som oroar honom mest är äldste sonen Sonny.

Vito försöker övertyga Sonny att bli en seriös affärsman. Den otålige och hänsynslöse 17-åringen har andra planer: han vill följa i sin fars fotspår och bli en del av det verkliga familjeföretaget.

En spännande roman om traditioner och våld, lojalitet och svek.

Familjen Corleone är en bok för de legioner av fans som aldrig kan få nog av Gudfadern och den legendariska maffiafamiljen.

Läs mer

Mario Puzo, Ed Falco

Familjen Corleone