Carl Foster

Utforska författaren

Carl Foster är träningsfysiolog och tidigare chef för American College of Sports Medicine.

Utgivning

Om boken

Spring snabbare och bli starkare! Intresset för löpning har ökat lavinartat de senaste åren och över 37 miljoner människor världen över ser sig som aktiva sportlöpare. Forskningen har också gjort enorma framsteg inom löpningsområdet.

I Den ultimata löparguiden finns för första gången den mest banbrytande idrottsmedicinska forskningen och de mest praktiska idrottsstrategierna samlade.

Boken tar bland annat upp:

- Det svarta hålet. Det nyttigaste av de nya begreppen inom löparträning. Hur du ska undvika träningszonen som hindrar framgång och återhämtning.

- Pulszonträning. Uppdatering av den erkända träningsmetoden som ger högre fart och är en objektiv måttstock för hur mycket din kropp arbetar.

- Perfekt löpning. Lär dig att finjustera din löpstil från fotnedslag till armsving, så att du på bästa sätt undviker skador.

- Skräddarsydd träning. Lär dig att fokusera din träning och målsättning utifrån din individuella kapacitet.

- Spring mindre för att springa snabbare. Du lär dig hur alternativ träning som cykling, simning, rodd, trappmaskin och så vidare inte bara är ett kul avbrott från löpningen utan helt nödvändiga aktiviteter för att springa snabbare och bättre.

- Ät rätt, ät gott. Rätt kost vid rätt tillfällen är avgörande för att du ska kunna springa långt och bra, hålla vikten och kunna återhämta dig efter hårda pass.

Läs mer

Carl Foster, Roy M. Wallack, Sally Edwards

Den ultimata löparguiden