Hasse Wester

Foto: Privat

Utforska författaren

Hans Wester är trädgårdsmästare på Engsholms slott i Sörmland och bloggar under namnet Slottsträdgårdsmästaren. Hans blogg har i genomsnitt 15002000 besök per dag. Där skriver han framförallt om sina besök i olika parker och trädgårdar i Stockholms län men för också en sorts trädgårdsdagbok kring Engsholms slott.

 

Utgivning

Om boken

För den som vet var man ska leta finns många härliga, gröna gömmen i Sveriges huvudstad. Parker som fungerar som stadens lungor och oaser, där man kan finna lugn och vila.

Mitt i innerstadens stress och spring hittar man pärlor som Centralbadets trädgård och Berzelii park. En bit utanför staden kan man njuta av promenader i Drottningholms prydliga barockpark, eller finna oväntad blomsterglädje i Skärholmens perennpark. Bland de 18 parkerna i Stockholms gröna rum hittar man både klassiska utflyktsmål och nya platser att älska.

I Stockholms gröna rum presenterar slottsträdgårdsmästaren Hans Wester några av sina favoriter. Här tecknas med smittsam entusiasm både trädgårdarnas historiska bakgrund och den odlingsfilosofi de är byggda utifrån, allt för att fördjupa besökarens upplevelse. Westers vackra bilder gör boken till något man gärna drömmande bläddrar igenom hemma i läsfåtöljen, samtidigt som kartor och fakta om öppettider, kaféer och tillgänglighet gör boken mycket användbar som praktisk guide.

Den odlingsintresserade får också veta vilka växter som odlas i trädgårdarna och parkerna, så att man själv kan låta sig inspireras till vilka växter man vill plantera i den egna trädgården. Texterna följer ofta trädgårdarna och parkerna under ett helt växtår, så att läsaren vet vad man har att vänta sig av parken under de olika årstiderna, och när man kommer att mötas av den allra mest strålande blomningen. Här finns även bilder tagna under alla årstider, som visar att parkbesök inte bara behöver vara ett vår- eller sommarnöje.Läs mer

Hasse Wester

Stockholms gröna rum