Alexandra Charles Gustrin

Foto: Denise Grünstein

Utforska författaren

Alexandra Charles öppnade våren 1968 den legendariska nattklubben Alexandra’s i Stockholm. Sedan dess har hon för de flesta av oss förblivit nattklubbsdrottning trots att nattklubbsepoken i hennes liv sedan 1988 är ett avslutat kapitel.

Idag är Alexandra Charles mest känd som förkämpe och lobbyist för kvinnors rättigheter och kanske framför allt som en av grundarna av och ordförande i den ideella föreningen 1,6 och 2,6 miljonerklubben för Kvinnors Hälsa. Hon är även upphovskvinna för 1,6 miljonerklubbens systerorganisationer i Norge, Finland, Tyskland, Ryssland och Belgien. Hon utsågs till Årets opinionsbildare 2007.

Utgivning

Om boken

Den 13 maj 1968 öppnar Alexandra's på Strand Hotel vid Nybrokajen i Stockholm. Alla är där. Monica Zetterlund sjunger och de röda sammetsdraperierna hänger tunga från spegeltaket där kristallkronorna gnistrar. Alexandra Charles, Sveriges första nattklubbsdrottning, bestiger tronen och hon skall regera länge.

I Livet är en dröm får vi följa med bakom kulisserna på Alexandra's, där vi får träffa den svenska affärseliten, kungligheter, idrottsstjärnor, modeeliten och artister, ofta på nära håll. Vi får också lära känna kvinnan bakom den glittriga fasaden, och hur hon blev den förkämpe och lobbyist för kvinnors rättigheter och hälsa i 1,6 och 2,6 miljonerklubben som hon är mest förknippad med idag.

I Alexandra Charles memoarer, skrivna tillsammans med Åsa Mattsson, får vi följa med på en inte alltid spikrak livsväg. Vi får läsa om sorger och glädjeämnen i arbetet med nattklubbarna och miljonklubbarna, men också om barndomen, resorna, de många vännerna och kärleken.

Läs mer

Åsa Mattsson, Alexandra Charles Gustrin

Livet är en dröm