Sebastian Berggren

Utforska författaren

Sebastian Berggren har arbetat på restaurang för länge, snart 20 år, främst i cocktailbar men också nattklubb. F12, Himlen därtill, Kåken, 1900, Olssons Video, Orangeriet, Berns etc etc. Både som barchef men också som konsult med att ta fram drinklistor, ordna workshops och hålla föredrag. Han är produktansvarig på Juiceverket och ligger bakom de flesta drinkarna i boken. Ständigt i framåtrörelse vill han nu producera tv, öppna krog samt skriva kokbok. Gillar inte ostron och trånga utrymmen.

Juiceverket utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Dryckeslitteratur, ej alkoholhaltiga drycker" med motiveringen:
"En värld av råsaft och dess självklara människotycke öppnar sig med hjälp av dessa fantastiska fyra herrar och deras snurrande maskiner."

Utgivning

Om boken

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Dryckeslitteratur, ej alkoholhaltiga drycker".

De senaste åren har det poppat upp juicebarer i varenda köpcenter och matiga smoothies har blivit en acceptabel lunch.

Juiceverket driver fem dagbarer i Stockholm, med fokus på nyttiga njutningar. Nu bjuder grundarna på sina hemligheter och bästa recept. Här hittar du smarta tips och husmorsknep, råd om vilken utrustning som behövs och vilken man klarar sig utan, och hur man ska förvara olika ingredienser för att behålla fräschören. Men det handlar också om träning, om juice för olika årstider och situationer, om avancerade juicer och om att kombinera juice med mat - eller med sprit.

Läs mer

Sebastian Berggren, Andreas Wilson, Niklas Junker, Claes Häggström

Juiceverket