Sue Monk Kidd

Foto: Roland Scarpa

Utforska författaren

Sue Monk Kidd, född 1948, är mest känd för sin romandebut The Secret Life of Bees (2002). Hennes tredje roman, The Invention of Wings (2014), har legat etta på New York Times bästsäljarlista och översatts till ett tjugotal språk. Boken blev utvald av Oprah's Book Club 2.0 och det finns planer på att den ska filmatiseras.

Utgivning

Om boken

1803, Charleston, South Carolina. När Sarah fyller elva år får hon en egen slav i present av sin mor. Men trots att Sarah vuxit upp i en välbärgad plantageägarfamilj - och sett slavar piskas och förödmjukas - kan hon inte leva med tanken att äga en annan människa.

Även om Sarahs försök att frige den jämnåriga slaven Trubbel går om intet så växer en ovanlig vänskap fram mellan dem. Två unga kvinnor vars enda likhet i livet är att de vuxit upp på samma plats på jorden - men i hemlighet inleder de snart vad som ska bli en livslång kamp mot slaveriet.

Sue Monk Kidds hyllade roman En handfull vingar bygger på kvinnorättskämpen Sarah Grimkés (1792-1873) fantastiska liv och kamp mot slaveriet.

Läs mer

Sue Monk Kidd

En handfull vingar