Britt-Marie Mattsson

Foto: Charlotte Gawell

Utforska författaren

Britt-Marie Mattsson, född 1948, är journalist och författare. Åren 1989–1989 var hon verksam vid TV, bland annat med pratshowen Britt-Marie Mattsson i SVT, vilken 1996 renderade henne Stora Journalistpriset.

Utgivning

Om boken

Ingen stats- eller regeringschef kommer undan maten vid officiella möten och statsbesök. Måltiden är oftast lika viktig som överläggningen - och inte sällan det väsentligaste inslaget.

I Matens makt minns journalisten Britt-Marie Mattsson och krögaren Leif Mannerström viktiga händelser runt om i världen under vitt skilda tidsepoker, där maten och drycken ibland haft en avgörande betydelse. Hur hade det till exempel gått om amerikanerna inte genom intensiv diplomati lyckats övertyga de japanska värdarna om att George Bushs akuta illamående vid banketten inte hade med deras mat att göra? Och om den vådliga mc-transporten med snaps nått Göran Persson och Jaques Chirac i tid?

Boken innehåller också recept inspirerade av alla dessa historiska sammankomster, fritt komponerade av Leif Mannerström så att även hemmakocken tillåts briljera och imponera.

Läs mer

Leif Mannerström, Britt-Marie Mattsson

Matens makt

Nyheter

Foto: Sima Korenivski

22 mars 2017

Plura, Lotta Kühlhorn och Lilla Ego kan få prestigefyllt pris

Nyheter