Liselotte Watkins

Foto: Johan Avedal

Utforska författaren

Liselotte Watkins är konstnär och illustratör, född 1971 i Nyköping och bosatt i Rom med man och två barn. Hon utbildade sig på The Art Institute i Dallas, Texas och flyttade sedan till New York där hon snabbt fick prestigefulla uppdrag som illustratör. Hon har bl.a. arbetat för The New Yorker, Vogue, Elle, Bon, Carin Rodebjer, Della Republica, Miu Miu, H&M, NK, Net-à-porter, Absolut Vodka och Cancerfondens Rosa Band.

Liselotte Watkins har under det senaste året bl.a. varit aktuell i Sverige genom ett samarbete med Granit och med en utställning på Riche i Stockholm. I samband med utställningen på Riche gav hon och moderedaktören Naomi Itkes ut boken Konversationer och illustrationer.

Utgivning

Om boken

Följ med in i Watkins värld - med oemotståndliga miljöer och möten - och sätt själv färg på detaljerna och hitta nyansrikedomen. Liselotte Watkins är en av Sveriges absolut mest erkända illustratörer, med hela världen som arbetsfält, och i den här boken blir hennes bilder tillgängliga på ett helt nytt sätt.

Målarbokens tema är interiörer, men i miljöerna hittas också blomstermotiv, abstrakta collage och de kvinnor som Liselotte Watkins blivit känd för. Detaljrikedomen är stor men det är aldrig bara gulligt och snyggt, utan här finns också humor, attityd och en handritad skärpa som hela tiden överraskar. Tack vare bladens diskreta perforering kan man lätt sätta upp bilderna på väggen, i svartvitt eller efter att själv ha färglagt.

Watkins värld består av illustrationer av absolut högsta klass, och är konstbok och målarbok i ett.

Läs mer

Liselotte Watkins, Liselotte Watkins

Watkins värld

Nyheter

21 januari 2016

Fem frågor till Liselotte Watkins

Nyheter