Fem frågor till Liselotte Watkins

Datum

21 Januari 2016

Vad händer i Watkins värld?

Det är ett slags upphöjd vardag. Miljöer jag drömmer mig till och möten med kvinnor jag vill bekanta mig med. De är på väg nånstans eller har bara stannat upp en stund. Som en tjuvtitt in i andras världar.

Hur jobbar du fram dina illustrationer?

Jag fotograferar mycket. Hemma hos vänner och bekanta. Och letar ständigt efter ansikten som jag kan använda. Sen blir allting till ett slags collage där miljöer och saker möts huller om buller.

Var hittar du din inspiration?

Den är svårhittad och man ska nog inte leta så mycket efter den. Det bästa brukar vara att bara jobba på och ständigt hålla ögonen öppna. Inspiration kan ibland ses som någon sorts lätt genväg. Som om man bara sitter så kommer den. Så funkar det ju tyvärr inte.

Brukar du hitta på historier kring dina tjejer?

Alltid, och har alltid gjort. De har sina små liv och tankar och ideer. Ibland blir de som små romanfigurer som nästan hjälper mig att forma deras världar.

Hur känns det att andra ska färglägga dina bilder?

Perfekt. Helst skulle man vilja att människor kunde skicka mig det de har färglagt. DET skulle vara inspirerande om något. Och sen vill man ju också säga till alla att man inte måste hålla sig innanför linjerna som man lärde sig när man var liten. Man får faktiskt göra precis som man vill.

----------
Liselotte Watkins är konstnär och illustratör, född 1971 i Nyköping och numera bosatt i Rom. Hennes bilder syns i en mängd olika sammanhang över hela världen, men nu gör hon något hon aldrig gjort förut, en målarbok.

Relaterade artiklar

21 januari 2016

Fem frågor till Liselotte Watkins