Yael Adler

Utforska författaren

Yael Adler är född 1973 och har studerat medicin på Goetheuniversitetet i Frankfurt och på Freieuniversitetet i Berlin. Hon har specialiserat sig inom hud- och könssjukdomar och har en egen mottagning inom hudkirurgi sedan 2007. Hon är en ofta anlitad expert på tysk tv och som moderator i medicinska paneldiskussioner, och håller också egna föredrag och workshops. Yael Adler har publicerat flera vetenskapliga publikationer men Huden är hennes första bok för allmänmarknaden. Hon bor i Berlin med sin man och två söner.

Utgivning

Om boken

Vår hud är vårt största organ och den barriär som omsluter oss. Cirka två kvadratmeter med känsliga receptorer som hjälper oss att uppfatta världen omkring oss och skydda allt inom oss. Spelplan för både fördomar och förförelse. Samtidigt är huden - på ett väldigt konkret plan - en biotop för bakterier, svamp, virus och parasiter.

Trots att huden är så synlig och tar så mycket plats så är den märkligt hemlig. Det vill den tyska hudläkaren Yael Adler ändra på. För vår hud berättar mer om oss än vi någonsin kan tro: Den här boken kommer att lära dig precis allt du inte visste att du ville veta om din hud.

Författaren tar ett helhetsgrepp om huden på ett medicinskt, filosofiskt men hela tiden populärvetenskapligt sätt. Så följ med på hudresa genom sex och celluliter, samspelet mellan yttre och inre organ, mirakelkrämer och dyra löften, och mot utseendefixering och åldrande. Och häng med på ett sansat korståg mot tvål!

Läs mer

Yael Adler, Katja Spitzer

Huden

Nyheter

Foto: Kristoffer Appelvik

19 februari 2017

Yael Adler om solen och huden

Nyheter