Emma Svensson

Foto: Jasmin Storch

Utforska författaren

Emma Svensson är en av Sveriges främsta mode- och musikfotografer, och bloggar på Elle.se om livet som fotograf och alpin klättrare. Hon slog världsrekord i att bestiga alla Europas länders högsta berg på kortast tid och föreläser om bergsbestigning och sin snabba resa mot topparna.

Honeymoon, hejdå & bergen som väntar är hennes första bok.

Utgivning

Om boken

Sex veckor efter deras storslagna bröllop gör Emma Svenssons man slut. De går till en parterapeut och Emma försöker göra sig så lätt att älska som möjligt men förstår snart att det inte finns någon chans. Det är över, och hon vet inte hur hon ens ska existera utan allt det där som skulle vara livet ut.

Men snart bestämmer hon sig för att den här händelsen inte ska få definiera henne. "Jag tänkte inte vara hjärtekrossad resten av livet. Jag skulle göra allt jag drömt om, men av olika orsaker inte kunnat göra under vår tid tillsammans, saker jag inte ens visste att jag längtade efter. Jag skulle börja leva i stället för att bara existera. Med lite distans skulle skilsmässan bli det bästa som hänt mig."

Den här boken handlar om alpin klättring, men också om livets andra toppar och dalar. Om överlevnad på in- och utsidan och naturens läkande kraft. Om att pressa sig till sitt yttersta och se vad som verkligen spelar roll. Om att söka kärlek och klätterpartners på rockstjärnedejtingappar. Men det är också en bok om att välja bort, om att oroa sig för att kunna betala räkningarna, om att ha en van i Alperna som enda fasta punkt, om att vara 35 år och kanske missa barntåget.

Men framför är det en svindlande knuff i ryggen på alla som någonsin tvivlat på en dröm.

Läs mer

Emma Svensson, Per Magnusson

Honeymoon, hejdå & bergen som väntar

Nyheter

Foto: Studio Emma Svensson

6 februari 2020

Hon hanterade livskrisen med bergsklättring

Nyheter