Hör Katarina Wennstam i nya avsnittet av Bakom boken

Datum

5 Juni 2017

I det nya avsnitt av Bakom boken diskuterar Daniel Sjölin och veckans gäst, författaren Katarina Wennstam, sina egna tonår, feministiska uppvaknanden och ilska som drivkraft. Katarina berättar om sin nya ungdomsroman Flickan på hotellet (Rabén & Sjögren) och de verkliga fall som inspirerar henne.

Katarina Wennstam är en av Sveriges mest framgångsrika författare och journalister. Hennes stora genombrott kom med boken Flickan och skulden - en bok om samhällets syn på våldtäkt, som hon också Augustnominerades för. Katarina Wennstam står alltid på tjejers sida och hennes spänningsromaner baseras på gedigen research och ofta verkliga fall. Nu när hon för första gången skriver för unga är det inget undantag.

En sjuttonårig flicka har blivit mördad på ett hotellrum i centrala Stockholm. När sextonåriga Alexandra Skarp får höra det kan hon inte låta bli att tillsammans med sina bästa kompisar, Charlie och Bianca, börja nysta i fallet. Det leder dem rakt till hotellet där flickan hittades död och snart är de djupt indragna och kanske närmare förövaren än de önskat.

Flickan på hotellet är den första boken i en planerad trilogi om Alex Skarp.

Bakom boken görs av Norstedts och Rabén & Sjögren i samarbete med Bokus. Bokus erbjuder just nu Flickan på hotellet till ett rabatterat lyssnarpris, instruktioner finns i programmet.

Bakom boken finns där poddar finns, till exempel på iTunes eller nedan.