Fredagsreceptet: Belgiska våfflor till helgbrunchen

Foto: Linus Hallgren

Datum

25 Augusti 2017

Foto

Linus Hallgren

I kokboken Välkommen till vegoriket guidar Mattias Kristiansson dig till en grönare livsstil. Med humor, varsamhet och utan pekpinnar. Boken innehåller allt från vardagsrätter att äta framför tv:n och middag att bjuda vännerna på till riktiga festmåltider att imponera med. Allt utan animaliska produkter och med mycket smak och variation.

Belgiska våfflor kräver ett belgiskt våffeljärn som du hittar i butiker som säljer köksredskap. Vi lovar att det är värt att införskaffa ett! Våfflorna blir tjocka, härligt krispiga på utsidan och mjuka och värmande på insidan. Perfekt för helgbrunchen.

Här hittar du alla våra fredagsrecept!

4 portioner

Belgiska våfflor
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
6 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
1 dl apelsinjuice
1 dl rapsolja

Tillbehör
2 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
färska bär
lönnsirap

Gör så här:

1. Sikta ner vetemjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa sedan ner lite mjölk, apelsinjuice och olja i taget, gärna med en ballongvisp. När du har en slät smet utan klumpar är det bara att grädda dina våfflor i ett hett belgiskt våffeljärn.

2. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Servera grädden till våfflorna tillsammans med färska bär och lönnsirap.


Mattias Kristiansson är en av Sveriges främsta veganprofiler. Han driver tidskriften Vego och på Instagram heter han @mattias_kristiansson.

Relaterade artiklar

Foto: Linus Hallgren

25 augusti 2017

Fredagsreceptet: Belgiska våfflor till helgbrunchen