Gin Phillips

Foto: Ryane Rice

Utforska författaren

Gin Phillips föddes i Montgomery, Alabama, och har en bakgrund som journalist. Hennes debutroman The Well and the Mine vann Barnes & Noble Discover Award 2009. De gömda är Gins tredje roman och den har hyllats av kritiker och sålts till närmare 30 länder. Gin har bott i Irland, Thailand, New York och Washington. Numera bor hon i Birmingham, Alabama med sin familj.

Utgivning

Om boken

En adrenalinfylld bladvändarthriller och gripande skildring av moderskap.

Ett par gärningsmän med vapen tar sig in i en djurpark, blockerar utgångarna och börjar skjuta folk, för att sedan metodiskt ta sig igenom hela djurparken i jakt på att döda de som fortfarande lever.

Joan är på väg mot utgången med sin fyraårige son Lincoln när hon ser kroppar på marken. En man står med ryggen mot dem, med ett vapen i sin hand. Innan han hinner vända sig om tar Joan upp sin son i famnen och springer för sitt liv. Under de följande timmarna gör hon allt som står i hennes makt för att överleva och hålla sig och Lincoln gömda. Joans kunskap om parkens uppbyggnad, de undangömda stigarna och vilka utställningar som är under ombyggnad är det enda som håller dem ett steg undan upptäckt. Men gärningsmännen kommer allt närmare.

De gömda är en gripande och intensiv bladvändare som skildrar hur det mest fasansfulla plötsligt kan vara ett andetag bort. En stark spänningsroman som går under huden på läsaren.

»Gripande, chockerande och omöjlig att lägga ifrån sig.« The Sun

»Fängslande debut, intensiv och stämningsfull.« Daily Mail

»En utomhusversion av Emma Donaghues Room, proffsigt tempo och välavvägt slut, men dess mest uppseendeväckande egenskap är skildringen av moderskapet.« The Sunday Times

Läs mer

Gin Phillips

De gömda

Recensioner

”Man läser hypnotiserad, fastnaglad, i en enda sittning.” – Jenny Lindh 2018-03-22

M-Magasin

”Spännande och otäck, och värst är naturligtvis att det börjar kännas som en alldeles realistisk historia.”

”Nervpirrande… Jag faller lite extra för den här boken” – CG Karlsson i Gokväll