Robert Laul

Foto: Josefine Laul 2017

Utforska författaren

Robert Laul är 41 år, och född och uppvuxen i Göteborg. Han är före detta elitfotbollsspelare i Jonsereds IF och Ljungskile SK. 1998 2000 läste han Ljungskile folkhögskolas journalistlinje, och sedan 2001 har han arbetat på Aftonbladet. Robert har bevakat sju internationella mästerskap på plats, hundratals fotbollslandskamper och tusentals matcher i herrallsvenskan. Efter att ha bott i Washington en tid är han i dag tillbaka i Stockholm.

Utgivning

Om boken

Sportjournalisten Robert Laul levde ett dubbelliv. När något hände inom svensk eller internationell fotboll var han på plats för att rapportera. Robert träffade stjärnor som Ronaldo, Neymar och Zinedine Zidane, han följde Zlatan Ibrahimovic och Lars Lagerbäck.

På nätterna drack han sig så berusad att han inte mindes vad som hände. Missbruket smygfilmades, och en våldsbejakande fotbollsfirma publicerade klippen på nätet. Roberts arbetsgivare Aftonbladet tvingades agera.

Efter ett drygt års nykterhet började Robert skriva den här boken. Där beskrivs hur beroenden och psykiska sjukdomar har vandrat genom generationer i hans släkt. När börjar ett missbruk, och när slutar det?

Det handlar om ögonblicket då Robert Laul blev alkoholist, och hur han övertygade sig att dricka vidare trots att konsekvenserna blev värre och värre. Ända tills han slog i botten, och stod vid vändpunkten. Skulle han sluta leva eller börja leva?

Läs mer

Robert Laul

Alkisbarn

Recensioner

”Laul hittar inte bara mekanismerna bakom drickandet, utan också varför beteendet ursäktas.”

”Jag kan varmt rekommendera boken.”

”Det här är en bok som kan rädda liv.”

”Trovärdigt och klarsynt om ett allvarligt missbruk”

”Han berättar [sin historia] med stort engagemang och ger av bara farten insyn i hur det kan gå till i nyhetsjakten…”

Nyheter

Foto: Josefine Laul

22 mars 2018

”Din jävla pajas, du har gjort bort mig inför hela Sverige!”

Nyheter