Sebastian Schauermann

Foto: Fabian Björnstjerna

Utforska författaren

Sebastian Schauermann, 1970-2022, var kock och kokboksförfattare, som låg bakom den veganska fastfood-kedjan Taku-Taku. Han var flitig gästkock på TV4 Nyhetsmorgon, hördes i radio och skrev recept och krönikor i olika mattidningar. Sedan 2004 var han ansvarig för fingermaten på Polar Music Prize och lagade mat till storheter som Led Zeppelin, Pink Floyd, Patti Smith, Sting m.fl.

Utgivning

Om boken

"Jag är inte vegan själv men brinner för att du skall äta mer grönsaker och att du skall våga prova att laga vegansk comfort food på ett snabbt och enkelt sätt."

2017 lanserade Sebastian Schauermann Taku-Taku, Sveriges första veganska fastfoodkedja och framgångarna lät inte vänta på sig. Redan efter åtta månader belönades han med flera olika priser däribland Fast food Awards och en nominering till DNs Gulddraken.

I Vegansk snabbmat får vi handfasta tips och råd kring hur vi på ett enkelt och inspirerande sätt kan äta vegansk och klimatsmart mat. Recepten som på ett lätt och roligt sätt får dig att lyckas med vegansk mat har sitt ursprung från gatans kök. Moderniserade street food klassiker från hela världen varvas här med Sebastian Schauermanns egna innovationer och recept från Taku-Taku.

"Jag var trött på fördomarna att vegansk mat är tråkig, med de här recepten vill jag bevisa för dig som inte är vegan att det går att göra fantastisk och spännande mat på enbart grönsaker, men som framförallt är väldigt god."

Läs mer

Sebastian Schauermann

Vegansk snabbmat

Nyheter

Foto: Fabian Björnstjerna

20 september 2018

Helgrecept: Vietnamesiska rispappersrullar

Nyheter