Petra Månström

Foto: Emma Shevtzoff

Utforska författaren

Petra Månström är journalist och entreprenör inom träning och hälsa. Trots att hon började springa relativt sent blev hon snabbt biten av löpning som motionsform. Numera har hon sprungit mängder av motionslopp, halvmaror och maraton samt jobbar professionellt med löpning.

Driver den egna Maratonpodden samt podden Ewerlöf & Månström tillsammans med Malin Ewerlöf.

Utgivning

Om boken

Är du en inbiten löparräv eller nybörjare som siktar på att springa ditt första motionslopp? Oavsett vilket finns det mängder med tips och tricks som gör din löpning både roligare och bättre.

Petra Månström, känd löparprofil, kommer här med sina bästa råd i form av 100 löparhacks. För hennes del började löpningen med ett impulsivt beslut att springa ett maraton när chefen på tidningen hon jobbade på frågade om någon kunde tänka sig att springa Stockholm Marathon och blogga om det.

Och trots att hon idag verkligen hittat sin grej i löpningen slår hon ett slag för en mindre prestationsinriktad träning.

Att det ska vara känslan i kroppen efter passet som räknas, inte hur långt eller snabbt du sprungit. Eller att löpningen - och våra kroppar - mår bra av att vi går lite emellanåt på långpasset.

Här finns knepen som underlättar på tävling, hur du finslipar din löpteknik, får en roligare stund på löpbandet eller varierar dina löprundor. Men framför allt hur du kan hitta en hållbar träning, där du får ihop träningen med livet och undviker skador.

Löpning behöver inte vara blodsmak i munnen - det är bara att springa lite smartare helt enkelt!

Läs mer

Petra Månström

Smartare löpning

Nyheter

Foto: Emma Shevtzoff

20 augusti 2018

”Lär dig springa långsamt”

Nyheter