Baris Kayhan får Guldspaden för sin bok om Södertäljemaffian

Datum

15 April 2018

Den prisbelönte reportern Baris Kayhan har fått unik tillgång till en sluten värld. I boken Nätverket har intervjuat personer i Södertäljenätverket, poliser och andra inom rättsväsendet och han har gått igenom det omfattande materialet från rättegången.

Igår kväll belönades han med Föreningen Grävande Journalisters pris Guldspaden under det årliga seminariet Gräv. Motiveringen lyder:

”För ett tålamodskrävande och modigt gräv utfört i en farlig kriminell miljö om en lokal maffias uppgång och fall”

Boken Nätverket är ett omskakande stycke samtidshistoria men även en bladvändande thriller. En svensk motsvarighet till GomorraNarcos eller The Wire.

Relaterat

Om boken

Södertälje 2010. Två bröder blir avrättade på den ökända spelklubben Oasen. De brutala morden innebär också slutet på en blodig maktkamp i Södertäljes undre värld. En värld där illegala spelklubbar, utpressning och misshandel är vardag och där familjeband och dolda allianser avgör vem som får leva och vem som ska dö.

Morden i Södertälje sätter igång en av Sveriges största polisutredningar genom tiderna. Polisen genomför ett massivt underrättelsearbete och lyckas med hundratals timmars telefonavlyssning, spaningsuppdrag och förhör gripa de misstänkta.

Den prisbelönte reportern Baris Kayhan har fått unik tillgång till en sluten värld. Han har intervjuat personer i Södertäljenätverket, poliser och andra inom rättsväsendet och han har gått igenom det omfattande materialet från rättegången. Boken Nätverket är ett omskakande stycke samtidshistoria men även en bladvändande thriller. En svensk motsvarighet till Gomorra, Narcos eller The Wire.

Läs mer

Baris Kayhan

Nätverket

Relaterade artiklar

15 april 2018

Baris Kayhan får Guldspaden för sin bok om Södertäljemaffian