Hypade debutromanen orsakade intensivt budkrig

Foto: Jessica Scharpf

Datum

21 Maj 2018

Foto

Jessica Scharpf

Karen Cleveland är den före detta CIA-analytikern som debuterar med spänningsromanen Hon som inte vet. Inspiration till romanen har hon hämtat från sitt eget yrkesliv, och förmodligen är det hennes unika erfarenheter som har gjort romanen till en bästsäljare. Huvudpersonen i romanen har nämligen samma jobb som Cleveland hade innan hon slutade jobba för myndigheten.

I USA är den årets största boksnackis. Flera bokförlag i USA gick in i ett intensivt budkrig för att lägga vantarna på rättigheterna. Vann budgivningen gjorde till slut Random House’s Ballantine Books. Men hypen slutar inte där, intresset för boken sprider sig som en löpeld över hela världen – och boken är nu såld till över 30 länder.

Det är inte bara bokförlagen som har visat intresse för Cleveland. Några av de största författarnamnen inom spänningsgenren lovordar hennes debut. Deckarmästaren John Grisham prisar romanen, och menar att Hon som inte vet är så spännande att du kommer ”hoppa över lunchen och förlora sömn” eftersom det inte går att sluta läsa. Instämmer i hyllningskören gör även Lee Child och många andra etablerade thrillerförfattare.

Läs den medryckande inledningen till Hon som inte vet här!

Relaterat

Om boken

"Hon som inte vet heter en thriller som visar hur en intelligent författare kan skaka om hela genren ... Det här är en rysare av rang. Men i första hand är det god skönlitteratur om levande människor." Västerbottenskuriren

Vad gör du när allt du tar för givet kanske är en lögn?

CIA-analytikern Vivian Millers uppdrag är att avslöja ryska spionceller i USA. Hon kommer över en hemlig mapp som innehåller bilder på infiltratörer som lever i landet under täckmantel. Ett par klick senare är allt som betyder något för henne hennes jobb, hennes man, till och med hennes barn hotade. Vivian har svurit på att försvara sitt land mot alla fiender, men nu står hon inför ett omöjligt val. Hon slits mellanplikttrogenhet och förräderi, kärlek och misstänksamhet. Vem kan hon lita på?

Hon som inte vet är en unik blandning av domestic noir och spionthriller. Den har uppmärksammats stort internationellt och har redan sålts till fler än tjugo länder.

"En bok som den här kan bara en riktigt smart människa skriva."
Västerbottenskuriren

Läs mer

Karen Cleveland

Hon som inte vet

Relaterade artiklar

8 oktober 2019

Högsta betyg till Karen Clevelands nya thriller