Mat i regnbågens alla färger

Datum

17 September 2018

Annika Panotzki har i över ett decennium jobbat som matkreatör, med holistisk hälsa och energimedicin. I sin nya bok Regnbågsmat bjuder hon på energigivande recept för hela dagen. Regnbågsmat presenterar ett hållbart sätt att leva, tillaga och äta mat på.

Vad är egentligen regnbågsmat?

– Regnbågsmat är livgivande mat från naturens skafferi, berättar Annika. Så nära källan som möjligt och utan några konstigheter. Att äta regnbågens alla färger gör att vi får i oss ett brett spektra av vitaminer, antioxidanter och mineraler som kroppen bygger sin energi med. Denna typ av mat får oss att känna oss lätta och energifyllda. Med olika färg, textur, smak och konsistens kan vi skapa spännande mat som är otrolig god och enkel att laga. Det är mat som passar ALLA. Det går alltid att addera hälsa oavsett hur ditt liv och förutsättningar ser ut idag. Små steg leder till stora förändringar.

Varför tror du att vi så ofta äter färglös mat, när så många alternativ finns där ute?

– Min erfarenhet efter att ha pratat med så många olika människor om detta är att det finns en illusion kring hälsomat att det är svårt, tråkigt, dyrt och tidskrävande. Det jag hoppas kunna visa med boken att det kan vara så enkelt, gott och roligt! Allt går att köpa i en vanlig butik, det går superfort och passar hela familjen. Våga göra små förändringar genom att lägga till mer färg. Bara en enkel färgrik smoothie på morgonen kan kännas så upplyftande. Tänk möjligheter istället för vad som inte går!

Vilket är ditt favoritrecept i boken?

– Recepten i boken är verkligen mat vi lagar om och om igen hemma hos oss. De är alla favoriter på olika sätt! Men till frukost älskar jag love bowl toppad med saltig kakao-grawnola. Till middag väljer jag färska vietnamesiska vårrullar eller minitacos med valnötsfärs. Lika goda till vardags som till en bjudning!

Fotograf Magnus Ragnvid, verksam sedan 90-talet med både reklam och kokböcker, och Vira Kiktso som frilansar som illustratör, konstnär och kreatör, har tillsammans med författaren skapat ett unikt och nyskapande uttryck för bokens bilder.

Relaterat

Om boken

Naturens skafferi innehåller ett spektrum av färg, form och konsistens att inspireras av!
Med den här boken kan du koppla samman kroppens ursprungliga visdom med vår moderna livsstil. Regnbågsmat presenterar ett hållbart sätt att leva, tillaga och äta mat på. En väg som inspirerar till livslust, glädje och välmående!

Här får du energigivande recept för hela dagen. Från frukostar med smoothies, juicer och bowls till mängder av fantastiskt goda maträtter som passar både vardag och fest. Självklart även efterrätter och godsaker som du kan njuta av alla dagar i veckan. Allt i regnbågens färger!

All mat är vegetarisk, laktos- och glutenfri samt utan vitt socker. Detta mer som en självklarhet för optimal energi än som en pekpinne. Välkommen till en tillåtande matfilosofi som passar alla!

Läs mer

Annika Panotzki, Vira Kiktso

Regnbågsmat

Relaterade artiklar

17 september 2018

Mat i regnbågens alla färger