Middag hela veckan!

Foto: Roberth Björk

Datum

17 Oktober 2018

Foto

Roberth Björk

Den eviga frågan ”vad blir det till middag?” ställs vi alla inför ofta. Idéerna tryter och inspirationen likaså. Middagsplanering, storhandling och slutligen matlagning slukar en stor del av vår tid och tar mycket kraft och energi i vardagen. Precis detta har Lina Gebäck, tillsammans med sin bror Niklas, hjälpt en halv miljon svenskar med under tio års tid. 2008 startade de Linas Matkasse.

Nu kommer Linas första kokbok Middag hela veckan och vi undrar förstås vilket som är hennes absolut bästa tips för att få matvardagen att gå ihop.

– Det är såklart planering. Så att man varje dag slipper ställa sig frågan om vad man ska äta till middag, och dessutom se till att allt finns hemma. Trots att en plan skulle spara tid vet jag att det är svårt att lyckas få till den där planeringen. Och det var med den insikten som jag och min bror grundade Linas Matkasse, just för att vi ville förenkla vardagen och inspirera till att äta sunt och varierat.

För Lina, som är dietist i grunden, är god mat viktigt oavsett om det är vardag eller helg. Hennes matfilosofi är enkel - om det mesta man äter är sunt och balanserat, så finns det utan tvekan utrymme för mat som inte kvalar in som den mest hälsosamma också. Med sin kokbok vill hon fortsätta att smyga in bra matvanor runt om i Sverige och inspirera fler människor till att äta bättre och godare sju dagar i veckan. Hon ger även tips på hur du spar tid när det är som mest ont om den och hur man lagar mat från grunden på ett enkelt sätt.

Har du något favoritrecept i boken? Berätta om det!

– Väldigt mycket i boken är vad jag själv tycker om och lagar hemma och då blir det både asiatiska rätter som pokébowls, och mexikanskt med tacos. Och just tacos är ju här för att stanna, så jag ville uppgradera det med olika tillbehör och olika varianter på tacos. En söt favorit i boken är obakad cookie dough – alltså kakdeg som inte ska gräddas utan ätas med sked. För varför inte äta den som den är, det är ju degen som är godast.

Relaterat

Om boken

"Vad ska vi äta idag?" är en fråga som ständigt återkommer i de flesta familjer. Middagsplanering, storhandling och slutligen matlagning slukar en stor del av vår tid och tar mycket kraft och energi i vardagen. Med den vetskapen i bakhuvudet startade Carolina "Lina" Gebäck, tillsammans med sin bror Niklas, Linas Matkasse 2008. Ambitionen var tydlig - att ge stressade småbarnsfamiljer en skönare vardag. Idag, tio år senare, har en halv miljon svenskar hunnit prova hennes matkassar och företaget utvecklar ständigt nya innovationer inom området middagslösningar.

För Lina, som är dietist i grunden, är god mat viktigt oavsett om det är vardag eller helg. Hennes matfilosofi är enkel - om det mesta man äter är sunt och balanserat, så finns det utan tvekan utrymme för mat som inte kvalar in som den mest hälsosamma också. Med sin kokbok vill hon fortsätta att smyga in bra matvanor runt om i Sverige och inspirera fler människor till att äta bättre och godare sju dagar i veckan. Hon ger även tips på hur du spar tid när det är som mest ont om den och hur man lagar mat från grunden på ett enkelt sätt. Kort och gott bjuder Lina på en skön middagsvariation av sina favoritrecept - allt medan familjelivet pågår för fullt.

Läs mer

Lina Gebäck

Middag hela veckan

Relaterade artiklar

Foto: Roberth Björk

17 oktober 2018

Middag hela veckan!