Pia Callesen

Foto: Kristian Septimius Krogh

Utforska författaren

Pia Callesen är utbildad psykolog vid University of Wales och Köpenhamns universitet samt vidareutbildad i kognitiv och metakognitiv terapi. Hon blev doktor vid Manchester University med en avhandling som handlade om effekten av metakognitiv behandling av depression jämfört med traditionell kognitiv beteendeterapi. Hon driver idag CEKTOS, Center for Kognitiv och Metakognitiv Terapi.

Lev mer, tänk mindre har blivit en bästsäljare i Danmark och är såld till flera andra länder som Tyskland, Norge och England.

Utgivning

Om boken

Lev mer, tänk mindre visar hur du med hjälp av metoden metakognitiv terapi (MCT) kan bli fri från depression och nedstämdhet. Terapiformen håller på att slå igenom på bred front i världen, som ett nytt sätt att behandla depression.

Depression är ett växande problem för allt fler, och WHO larmar om att depression inom tre år blir den största sjukdomsbördan i världen. Men vad kan man som enskild göra åt det? Vi har vant oss vid att tackla en kris genom att bearbeta den, tänka och analysera - men det är enligt behandlingsformen fel väg att gå. I stället bör vi låta saker passera och metakognitiv terapi lär oss hur.

Boken introducerar metoder för den som lider av nedstämdhet, men är även användbar för den som vill slippa hamna där. Genom att sluta grubbla och oroa oss återfår vi livsglädje och energi.

Läs mer

Pia Callesen

Lev mer, tänk mindre

Nyheter

19 augusti 2019

Lev mer, tänk mindre

Nyheter