Pia Callesen

Foto: Kristian Septimius Krogh

Utforska författaren

Pia Callesen är utbildad psykolog vid University of Wales och Köpenhamns universitet samt vidareutbildad i kognitiv och metakognitiv terapi. Hon blev doktor vid Manchester University med en avhandling som handlade om effekten av metakognitiv behandling av depression jämfört med traditionell kognitiv beteendeterapi. Hon driver idag CEKTOS, Center for Metakognitiv Terapi, som finns i flera danska städer.

Hon är författare till den danska bästsäljaren Lev mer, tänk mindre, som även utgivits i Sverige.

Utgivning

Om boken

Lev mer, tänk mindre visar hur du med hjälp av metoden metakognitiv terapi (MCT) kan bli fri från depression och nedstämdhet. Terapiformen håller på att slå igenom på bred front i världen, som ett nytt sätt att behandla depression.

Depression är ett växande problem för allt fler, och WHO larmar om att depression inom tre år blir den största sjukdomsbördan i världen. Men vad kan man som enskild göra åt det? Vi har vant oss vid att tackla en kris genom att bearbeta den, tänka och analysera - men det är enligt behandlingsformen fel väg att gå. I stället bör vi låta saker passera och metakognitiv terapi lär oss hur.

Boken introducerar metoder för den som lider av nedstämdhet, men är även användbar för den som vill slippa hamna där. Genom att sluta grubbla och oroa oss återfår vi livsglädje och energi.

Läs mer

Pia Callesen

Lev mer, tänk mindre

Om boken

En ny bok från psykologen och bästsäljande författaren Pia Callesen med inspiration, råd och vägledning till hur föräldrar kan stötta sina tonåringar.
Hjälp din tonåring att hantera livet bygger på teorierna i metakognitiv terapi och författarens egna erfarenheter av att hjälpa unga och deras föräldrar. I boken lyfts flera konkreta orsaker till att unga mår dåligt, som stress, sömnsvårigheter, ångest, mobbning, ensamhet, nedstämdhet, tvångstankar eller ett osunt förhållande till mat.Många unga kämpar med mörka tankar, oro och en negativ självbild. Det är smärtsamt att se sin tonåring lida och ha det svårt och som förälder vill vi göra allt för att minska oron. När vi i vår välmening försöker hjälpa genom att prata med, beskydda och skona barnen riskerar vi motsatt effekt. I stället bör vi visa att negativa tankar och känslor - som att vara ledsen, känna vrede, ångest, sorg och rädsla - är lika normala som glädje, stolthet och lycka. På så sätt kan de lära sig att hantera och omfamna livet - även i motgång.

Läs mer

Hjälp din tonåring att hantera livet

Pia Callesen

Hjälp din tonåring att hantera livet

Nyheter

19 augusti 2019

Lev mer, tänk mindre

Nyheter