Carolina Tristen

Foto: Anneli Nygårds

Utforska författaren

Carolina Tristen är fertilitetsläkare på IVF-gruppen på Sophiahemmet. Tillsammans med Emma Karling Widsell poddar hon om ofrivillig barnlöshet, Ivf-podden, och har varit återkommande experter i ämnet på TV4 Nyhetsmorgon.

Utgivning

Om boken

En kvinna är som mest fertil när hon är i 20-årsåldern. Sedan sjunker fertiliteten sakta, först långsamt sluttande, sedan snabbare efter 35 och ännu snabbare efter 40. Ett biologiskt faktum som inte går i linje med hur de flesta svenska kvinnor lever sina liv.

Många ägnar sina första fertila år åt att vara livrädda för att bli gravida, för att plötsligt en dag vara ännu mer rädda för att inte kunna bli det alls. Få saker är så engagerande och avgörande som fertiliteten, och samtidigt - eller kanske just därför - är kvinnans underliv och fertila liv omgärdat av okunskap och myter.

Det vill barnmorskan Emma Karling Widsell och fertilitetsläkaren Carolina Tristen ändra på. De har ägnat en stor del av sina yrkesliv åt att hjälpa kvinnor med fertilitetsproblem och berättar här allt du behöver veta för att förstå din anatomi och de faktorer som påverkar fertiliteten. Och de slår hål på myterna. Här kan du bland annat läsa om endometrios, PCOS, könssjukdomar, preventivmedel, PMS, hormonbehandlingar och fertilitetsutredningar.

Med ökad kunskap får du bättre möjligheter att förstå de signaler kroppen sänder ut och att planera ditt fertila liv.

Läs mer

Emma Karling Widsell, Carolina Tristen, Christina Heitmann

Ditt fertila liv

Nyheter

9 september 2019

Den maktlösa känslan vid ofrivillig barnlöshet

Nyheter