Sommarens ljudböcker hos Storytel

Foto: Andreas Bardell, Nino Munoz, Alexander Dahl

Datum

11 Juni 2019

Foto

Andreas Bardell, Nino Munoz, Alexander Dahl

Påta i rabatten, slappa på stranden eller klippa gräsmattan – med en bra bok i öronen är inget tråkigt! Därför tipsar vi här om sommarens alla nya ljudböcker som du hittar på Storytel. Observera att släppdatum kan komma att ändras.

Feelgood

Villa Havsbris av Caroline Säfstrand Sophie återvänder motvilligt till sitt barndomshem, det gamla kurhotellet Villa Havsbris, som hon fått ärva efter moderns död. Hon vill inte vara här längre än nödvändigt och planen är att återvända till karriären och livet i Berlin så fort hon bara kan. Men att sälja ett nedgånget kurhotell är inte det lättaste, och hon får rådet att renovera det. Kort efter att hon satt in en annons om arbetskraft flyttar tre väldigt olika men arbetsvilliga personer in, alla i behov av en paus i tillvaron. Det visar sig efter ett tag att deras bagage inte är så lätt som de påstått, men i takt med att huset förändras, så förändras också människorna i det. Släpps 20 juni.

Främlingen från Cornwall av Liz Fenwick När hennes nittiotvååriga farmor Jaunty drabbas av sjukdom och blir för klen för att leva ensam flyttar Gabriella Blythe in hos henne i den avlägset belägna stugan vid havsviken Frenchman's Creek i Cornwall för att hjälpa till. Gabriellas och Jauntys stillsamma liv i Cornwall får ett avbrott när en främling, vid namn Finn, dyker upp under en storm ute på havet. Släpps 26 juni.

 

Romaner

Testamente av Nina Wähä Vårens stora läsar- och kritikerdarling! ”Jag är fullkomligt uppslukad ända från start, för Wähä kan verkligen skriva”, skrev till exempel Dagens Nyheters recensent. Är man ansvarig för sin familjs synder? Kan man egentligen göra något för att förändra historien? Kan man kanske skriva om den? Det är frågor Nina Wähä ställer i sin roman Testamente, en familjeroman som inte liknar något annat. Lite som om Thomas Vinterbergs film Festen släppts ner i ett Jonathan Safran Foerskt universum. Släpps 26 juni.

Mister av E.L. James E. L. James, succéförfattaren till bästsäljande Femtio nyanser-trilogin, kommer nu med en ny roman, med nya huvudpersoner, men självklart med riktigt mycket romance. Huvudpersonerna är Maxim Trevelyan, en priviligerad och aristokratisk engelsman, och Alessia Demachi, en mystisk ung kvinna med musikaliska talanger och ett farligt förflutet. Maxims begär till Alessia utvecklas till en brinnande passion av ett slag han aldrig tidigare har upplevt. Släpps 26 juli.

Kvinnornas stad av Elizabeth Gilbert Sommaren 1940 anländer nittonåriga Vivian Morris till New York. Vivians talanger med nål och tråd ansågs otillräckliga av internatskolan, men som sömmerska på Teater Lily, hennes okonventionella faster Pegs charmiga men ökända teater på Manhattan, duger de alldeles utmärkt. I det som under kriget blir en märklig kvinnostad försöker Vivian vara fri och göra det hon vill. Och när legendariska skådespelerskan Edna Watson kommer för att spela i Teater Lilys mest ambitiösa show någonsin, hänförs Vivian av magin som uppstår i denna gnistrande stjärnas kölvatten. Släpps 1 augusti.

 

Spänning

Irrbloss av Filip Alexanderson Stockholm, 1973. Ordningspolisen Viveca får kämpa mot tröga hierarkier samtidigt som hon utreder ett mystiskt försvinnande. Under en dramatisk jakt öppnas sprickan till de Dolda: människor med övernaturliga egenskaper som bor och verkar mitt ibland oss. Mötet blir omtumlande och Viveca tvingas konfrontera sina egna krafter - och inse vad hon kan använda dem till. Irrbloss är en prequel till tv-serien Hidden - Förstfödd med Izabella Scorupco i rollen som Viveca.

Sommarnatt av Anna Jansson Stockholmsveckan har precis inletts i Visby och kroglivet blomstrar. De festande turisterna innebär alltid ett stort flöde av alkohol och droger, men denna sommar söker ovanligt många unga sjukhusvård. Kriminalinspektör Maria Wern vid Visbypolisen har fått förstärkning från Stockholm en ung polisaspirant med utseendet för sig, men han har mycket att lära när det gäller omdöme. Det kommer att bli en lång sommar... Då anmäls dottern till en av Marias grannar försvunnen. Lovisa har inte dykt upp på jobbet, och ingen har sett henne. Sommarnatt är den andra säsongen av ljud- och e-boksserien WERN. Släpps 17 juni.

Ett stulet liv av Anna Ekberg  Uganda år 2000. Rebekka och hennes mamma är på väg till sjukhuset, föraren är stressad eftersom Rebekka håller på att föda. Hon är endast sjutton år gammal, uppvuxen i Danmark och befinner sig i landet enbart på grund av faderns arbete på ambassaden. Men så är de med om en bilolycka och när Rebekka återfår medvetandet har hon förlorat allt. Sjutton år senare arbetar Rebekka som mäklare i Jylland. Hon har precis fått livet på rätt köl, när nästa svårighet drabbar henne. Cancer. Ett stulet liv är en thriller om en mor och en dotter, om orättvisor och svek som leder raka vägen in i mörkrets hjärta. Släpps 27 juni.

Fallet av Lars Wilderäng Wilderängs första helt fristående bok. Året är 2002. Stockholm har precis återhämtat sig efter 90-talets IT-krasch och ekonomin ser ljusare ut. På krogen träffar Mikael Lotta och strax påbörjar de sin gemensamma bostadskarriär. De följande åren flyttar de från lägenhet till lägenhet, allteftersom lånen ökar. Inga moln finns på den klarblå bostadshimlen, och Mikael börjar spekulera i nybyggda lägenheter som en säker investering. Men när bostadspriserna slutar stiga och marknaden för nya lägenheter fryser, blir Mikaels fall hårt och brutalt.

 

Dokumentärer, essäer och fakta

Sju dagar kvar att leva av Carina Bergfeldt  När Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross återstår en vecka av hans liv. Han är dömd till döden i Texas, den amerikanska delstat som avrättar flest fångar. I över tio år har Vaughn Ross väntat på att dö, sedan han dömdes för ett dubbelmord. Snart ska han spännas fast på en bår, injiceras med gift och avrättas. Samtalet blir starten på en vecka i Texas som involverar en pastor, en fängelsedirektör, en kvinna som älskar en mördare, en familj som vill ha hämnd och en polis som avgett ett löfte som infrias först när giftet injiceras.

Tre dagar med Ku Klux Klan av Carina Bergfeldt Följ med Carina Bergfeldt till USA:s mest rasistiska stad: Harrison i Arkansas, där över 99 % av befolkningen är vit. Sydstatsflaggor hänger från butiker och bilar, och skyltar som varnar för ”vitt folkmord” står längs motorvägen. Släpps 16 juni.

Det är natten av Karolina Ramqvist Äntligen i ljud! ”Att vilja träffa en författare för att man tycker om det han skriver är som att vilja träffa ankan för att man tycker om ankleverpastej.” Så skriver Margaret Atwood om författarroll och skrivande. Det är också utgångspunkten för Karolina Ramqvists personligt hållna essä som handlar om en författare som just står i begrepp att lansera sin nya bok. Scenen är författarens skrivhörna i hemmet. En skildring av splittringen mellan yrkesroll och modersroll, att vara kvinnlig författare och värna om det egna rummet.

Prylbanta av Elisabeth Byström & Johan Ernfors Perfekt inför sommarens förrådsstädning! Känner du stundtals att dina prylar äger dig istället för tvärtom? Har du lagt märke till att majoriteten av dina kläder och saker nästan aldrig används? I Prylbanta får du ta del av de bästa tipsen från paret bakom bloggen och instagramkontot Minimalisterna som under många år bloggat om sin resa mot ett friare liv med färre prylar. Släpps 28 juni.