Nya ljudböcker hos Storytel – december 2019

Foto: Jean Malek

Datum

19 November 2019

Foto

Jean Malek

Längtar du efter en ny ljudbok att lyssna på? Då behöver du inte leta längre. Här är de senaste ljudböckerna från Norstedts – här finns allt från stora romaner och sexig spänning till mysig feelgood och banbrytande klassiker. 

Alla böcker finns ute nu hos Storytel och de andra ljudtjänsterna – om inget annat anges.

Här hittar du våra senaste ljudböcker i kategorierna fakta, biografier och memoarer!

Romaner

Gileads döttrar av Margaret Atwood
Den efterlängtade fortsättningen på Tjänarinnans berättelse – förlagan till tv-serien The Handmaid’s Tale. Gileads döttrar utspelas femton år efter händelserna i den första boken och utgår från tre kvinnor som berättar om sina liv i den kristna fundamentalistiska staten Gilead. Ohyggligt spännande och brännande aktuellt. 

Inför hans blick av Malou von Sivers
Malou von Sivers romantrilogi som inleddes med Mitt hjärtas oro och nu avslutas med Inför hans blick har sin utgångspunkt i hennes egen familjehistoria och ett uppmärksammat sommarprat från 2016. Hon sitter vid sin fars dödsbädd och försöker förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation, ett arv som har format henne som människa.

Ingenting mindre än ett mirakel av Markus Zusak
Från författaren till succén Boktjuven. Ingenting mindre än ett mirakel är Markus Zusaks magnum opus och hyllning till invandrarnationen Australien.

Björnkvinnan av Karolina Ramqvist
Karolina Ramqvists nya roman Björnkvinnan är en berättelse om överlevnad och utsatthet, om besatthet och likheterna mellan historien och vår samtid.

Madonna av Sara Villius
Sara Villius är tillbaka med en roman som är en skoningslös undersökning av vad det är att vara moder och kvinna, madonna och kropp. En av årets mest hyllade böcker. Släpps 27 december.

Den tunna isen av Lena Einhorn
I sin nya roman Den tunna isen ger sig Lena Einhorn i kast med sin egen historia och kärlekens livsfarliga och livsnödvändiga kraft.

Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död av Alexander Karim
Höstens bästa underhållningsroman! Måndag hela veckan-stämning och nagelbitarspänning när Alexander Karim romandebuterar.

Genom dina ögon av Peter Hoeg
Författaren som slog igenom stort med Fröken Smillas känsla för snö är tillbaka med en ny roman som inte går att lägga ifrån sig.

På djupet av Kate Davies
Kate Davies På djupet är ingen diskret historia utan innehåller fisting, partnerbyte, sexklubbar – men också vänskap, framtidsångest och pretentiösa konstnärer.

En halv värld bort av Mike Gayle
En halv värld bort är en känslosam och gripande berättelse om två syskon vars förutsättningar plötsligt ändrades och som gav den ena ett liv som den andra enbart kunnat drömma om. Och när de ställs inför det faktumet, hur ska de gå vidare med sina liv?

Smultrontjuven av Joanne Harris
Smultrontjuven är en fristående fortsättning till succéromanerna Choklad och Karamellskorna.

Berättelsen om Nahr av Susan Abulhawa
Palestinska Nahr växer upp i exil i Kuwait City. Hon gifter sig som sjuttonåring med Moammad, son i grannfamiljen. Efter några års äktenskap försvinner Moammad spårlöst och antas vara död. Gripande av Susan Abulhawa.

Drömmarna av Karen Thompson Walker
En märklig sömnepidemi drabbar en liten stad i USA. Den tar sin början på universitetet, med en kvinnlig student som lämnar en fest. Hon känner sig trött, säger hon till sina vänner, tröttare än hon någonsin känt sig i hela sitt liv. Hon somnar, men vaknar inte. Smittan sprider sig och allt fler i den lilla staden somnar in. Ingen vaknar.

Präriehundarna av Jonas Gardell
Vi möter Percy, Lena, Reine, Pia och Anders. De har alla sin egen historia men är samtidigt delar av varandras liv.

Vill gå hem av Jonas Gardell
Det här är berättelsen om två systrar, Rut och Rakel. Rut vet hur allting ska vara - att man inte ska elda för kråkorna och inte heller klaga över mörkret utan tända ett ljus istället.

Fru Björks öden och äventyr av Jonas Gardell
Sent en söndag, den första i november, bestämmer sig fru Björk att hon vill skiljas från sin tråkiga man. Redan nästa morgon författar hon ett avskedsbrev, packar sin väska och rymmer.

Mary av Aris Fioretos
Mary P. är 23 år gammal och studerar arkitektur i ett land regerat av militären. Hon har en pojkvän som är politiskt aktiv och planerar en revolt. En novembernatt 1973 grips hon för statsfientlig verksamhet.

Varm mjölk av Deborah Levy
Deborah Levys Varm mjölk är en egensinnig och otämjd berättelse om en stark och kvävande mor-dotter-relation. Om fysisk och mental förlamning, men också om svek, attraktion och självinsikt.

Den japanske älskaren av Isabel Allende
Om kärlek som aldrig slocknar. Den japanske älskaren är en bitterljuv berättelse om kärlek, lojalitet och uppoffringar och om det mänskliga hjärtats trofasthet.

Den svarta väggen av Carl-Henning Wijkmark
Wijkmarks roman handlar om historiens långa skuggor och om Sveriges förhållande till omvärlden då och nu. Han bakar skickligt in nederlaget vid Poltava år 1709, förlusten av Finland år 1809 och storstrejken år 1909.

 

Feelgood

Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan
Julmys med feelgooddrottningen Jenny Colgan! Vi behöver väl inte säga mer än så?

Ett litet steg på vägen av Jenny Fagerlund
Feelgoodfavoritens nya roman Ett litet steg på vägen är en varm, charmig och höstmysig berättelse om den hjälplöshet många föräldrar kan känna igen sig i.

Julen i Cornwall av Liz Fenwick
Hjärtevärmande jul i Cornwall. Julen i Cornwall är en varm och tänkvärd berättelse inspirerad av Charles Dickens En julsaga. En högtidspärla att avnjuta med rykande glögg och vackra julsånger. Släpps 24 november.

En sång för Hedda av Annika Estassy
I en Sång för Hedda återvänder Annika Estassy till det lilla samhället Måneby från Gröna fingrar sökes och bjuder på en berättelse om kärlek, frigörelse och försoning och modet att göra en nystart i livet. Släpps 8 december.

 

Spänning

Hon som måste dö av David Lagercrantz
Den stora finalen i David Lagercrantz böcker i Millenniumserien. Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist förbereder sig för sin sista stora strid.

Dotter saknad av Anna Jansson
Ny spännande deckarserie av Anna Jansson! Kriminalinspektör Kristoffer Bark jobbar med ett cold case där den saknade kvinnan på många sätt påminner om hans dotter. Snart inser han att det finns fler samband än han först anat.

Till det yttersta av Christian Unge
En ambulanssjukvårdare börjar i hemlighet extraknäcka som läkare åt kriminella. Fartfylld spänningsserie i sjukvårdsmiljö av Christian Unge som utspelar sig i samma universum som hans spänningsroman Går genom vatten, går genom eld. Släpps 22 november. 

Mörkret oss emellan av Molly & Rolf Börjlind
Med Mörkret oss emellan skriver Rolf Börjlind och dottern Molly Börjlind tillsammans för första gången. En blåsig oktobervecka överraskar 25-åriga Emmie sin familj på landstället i Stockholms skärgård. Hon vill ta reda på vad som egentligen hände hennes lillebror Robin, som försvann när de var små. Han antogs ha drunknat, men kroppen hittades aldrig och saknaden efter honom är plågsam. Släpps 16 december.

Julfesten av Camilla Sten
Pepparkakorna, glöggen och ICA Basic-pralinerna står uppdukade och över whiteboarden hänger en blinkande ljusslinga. Vad kan gå fel när reklambyrån ska ha julfest? Släpps 27 november.

En annan tid av Lee Child
Ännu ett adrenalinfyllt nagelbitaräventyr för vår hjälte Jack Reacher – från en av världens största spänningsförfattare.

Till salu av Christina Wahldén
Medierna och inte minst kvinnojourerna hävdar ihärdigt att det förekommer prostitution av ryska kvinnor i nordsvenska gränstrakter. Polismästaren i länet förnekar emellertid att sådant skulle kunna ske. Två poliser undersöker saken.

Gå på vatten av Christina Wahldén
Sveriges socialminister Pirjo Larsson är tagen som gisslan på en fullsatt Finlandsbåt. Hon hålls fången av Sofia Månson, som länge sökt vård för sin psykiska ohälsa men ständigt blivit avvisad. Nu ska hon utkräva en personlig och blodig hämnd på den som är ansvarig.

Handdockan av Inger Frimansson
En fredag försvinner den sexåriga Lynn från sitt hem i radhusområdet. Mamma Liv ska bara handla snabbt men när hon kommer hem igen är dottern borta. Hon springer över i panik till grannen, journalisten Mauritz, men han har inte sett något. På kvällen skymtar Mauritz något rött i den vinterdöda vinbärsbusken. En liten röd tumvante.

Farlig flyktväg av Arnaldur Indridason
Flovent och Thorson får ett nytt uppdrag när ska de utreda om det finns några samband mellan de olika dödsfallen trots att det på ytan ser ut som helt olika händelser.

Skuggor över Reykjavik av Arnaldur Indridason
I Reykjavik 2016 hittas en nittioårig man död i sin lilla lägenhet i centrala Reykjavik. Han ser ut att bara ha somnat in, men rättsläkaren konstaterar att mannen dött till följd av kvävning. I mannens lägenhet hittas pressklipp och foton från ett känt mordfall i ett av 40-talets Reykjaviks mer skumma kvarter, Skugga sund. I Reykjavik 1944 snubblar Ingiborg och hennes amerikanske pojkvän, sergeant Frank Carroll över en strypt kvinna i en portgång när de försöker hitta någonstans att vänslas.

Det blinda spelet av Mark Johnson
Jonatan Stark sitter med som expert vid en hemlig statlig affärskonferens. Mitt under konferensen kontaktas han av en främling som dödshotar en nära vän. Budskapet är att Jonatan måste se till att konferensen ger önskat resultat - annars dör hans vän. Han inser att krafter han tidigare utmanat har vaknat till liv igen.

Hålla dig nära av Karen Cleveland
Från författaren till jättesuccén Hon som inte vet. Stephanie Maddox jobbar med interna utredningar på FBI, och ser till att de som inte följer reglerna får sitt straff. Men hon är också ensamstående mamma till tonårssonen Zachary. När en kollega i förtroende berättar att FBI har startat en utredning kring Zachary och att de misstänker att han tillhör en terroriströrelse, tror Stephanie inte att det är sant.

Kodnamn Flamingo av Kate Atkinson
Året är 1940. Artonåriga Julia Armstrong blir motvilligt rekryterad till spionbranschen. Hon skickas till en obskyr liten avdelning tillhörande MI5, där hon får i uppdrag att dokumentera brittiska nazisympatisörers förehavanden. Ett arbete som gör henne både utmattad och skräckslagen. Men efter krigets slut tar hon för givet att den perioden i hennes liv har förpassats till historien för alltid.

Det innersta rummet av Elisabeth George
När de två syskonen China och Cherokee Rivers får i uppdrag att transportera några viktiga ritningar från Kalifornien till Guernsey tar de chansen att tjäna lite pengar även om uppdraget verkar skumt. Några dagar senare får Deborah St James besök av Cherokee som ber om hennes hjälp: systern har arresterats för mord och eftersom de båda varit nära vänner när Deborah bodde i USA, störtar Deborah och hennes man Simon till hennes hjälp.

Bernard Foys tredje rockad av Lars Gustafsson
Vad gör en ung amerikansk rabbin på väg med tåg från Stockholm till Paris när han av en tillfällighet får en minikassett med ett styrprogram för en kryssningsrobot i händerna?

 

Klassiker

Maurice av EM Forster
Maurice Hall ser lycklig ut, har lätt för sig, har många vänner och kommer från en ekonomiskt oberoende familj. Han har gått på Cambridge och sedan intagit en plats på faderns mäktiga mäklarföretag. Det finns bara ett problem. Maurice är homosexuell. Banbrytande roman!

Orlando av Virginia Woolf
Den unge mannen Orlando, som lever under Elizabeth I:s tid, bestämmer sig för att aldrig åldras. Efter en kärleksaffär med drottningen inleder han ett passionerat förhållande med Sasha, en ung prinsessa från det ryska hovet. När hon tvingas återvända till hemlandet känner sig Orlando vilsen och sviken. När han får chansen att bli ambassadör i Konstantinopel reser han till Turkiet. Men en morgon vaknar han och inser att han under natten förvandlats till kvinna. Samma personlighet, samma lynne, samma intelligens - men från och med nu sett utifrån ett kvinnligt perspektiv.

Ett rum med utsikt av E.M. Foster
Lucy Honeychurch och hennes kusin Charlotte Bartlett är på besök i Florens, men får till sin besvikelse inte de rum med utsikt som de blivit lovade. De får byta med den påstridigt vänlige Mr Emerson och hans son George. Ett byte och ett möte som får stora konsekvenser. George påverkar Lucys liv på ett sätt hon inte kan ana, och väl hemma i England står hon inför en rad svåra val och omprövningar.

Bränt barn av Stig Dagerman
Romanen Bränt barn var den då tjugofemårige Stig Dagermans sjunde verk efter debuten med Ormen 1945. Ingen annan av hans böcker mötte ett sådant förhandsintresse från kritiker och publik - och romanen höll vad den lovade.

Dockornas dal av Jacqueline Susann
Tre väninnor försöker alla på olika sätt göra karriär och skapa sig ett liv i New York och Hollywood. För att slippa eller kunna sova och därmed alltid prestera på topp tar de hjälp av receptbelagda piller; dockor. Men är det möjligt att hitta lyckan och kärleken i en värld där framgång är lika förrädisk som rikedom och där livet glittrar trots allt mörker?