Agnes Gällhagen

Foto: Agnes Gällhagen

Utforska författaren

Agnes Gällhagen är matkreatör och driver sedan 2014 den vegetariska matbloggen och instagramkontot Cashew Kitchen. Våren 2018 lämnade hon Stockholm för lugnet i Norrbotten. Här bor hon i ett alldeles för stort hus, ett stenkast från skogen och havet, tillsammans med sin partner och deras matglada chihuahua. 

Agnes drivkraft att sprida matglädje kommer ifrån att hon en gång i tiden kämpade väldigt mycket med matångest. Att äta var ett minfält där man när som helst kunde trampa fel, och då skulle allt explodera. När hon började blogga om mat så var det ett sätt för henne att reclaima sin relation till mat och till sin kropp. Den omsorg som gick in i att skapa intresseväckande recept och vackra matbilder blev en slags kärlekshandling som hon desperat behövde just då. Det öppnade upp för ett nytt sätt att se på mat, som något mer än bara bränsle.

Med sin blogg och sitt instagramkonto vill Agnes inspirera till matlagning som präglas av nyfikenhet, glädje och omtanke.

Utgivning

Om boken

Välkommen in i en värld av drömskt fotografi, reflekterande ritualer och enkla vegetariska och veganska recept för såväl vardag som helg.

Comfort food - från matnojor till ren njutning är en kärleksförklaring till den gröna, hemlagade maten. Det är en djupt personlig bok, skriven till dig som har tröttnat på att jämt och ständigt sträva efter bättre, mer hälsosamma vanor, att aldrig få vara nog. Du som vill hitta tillbaka till ett sätt att äta som präglas av nyfikenhet och omtanke, snarare än måsten och restriktioner.

Comfort food är den sortens trösterika mat vi tar till när vi vill vara lite extra snälla mot oss själva. När vi kommer hem helt slut efter jobbet, när förkylningen lurar runt hörnet, när vi firar en framgång eller sörjer en motgång. När vi helt enkelt behöver fylla på med extra näring och omtanke. Vad sägs om till exempel halloumiburgare med salsa verde, dekadent vegansk chokladmousse, bananplättar med jordnötsgrädde och våffelmackor med portabello och västerbottensost?

Läs mer

Agnes Gällhagen

Comfort Food