Träna hemma med Sofia!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Datum

27 Maj 2021

Foto

Lina Eidenberg Adamo

Sofia Åhman har under pandemiåret blivit i det närmaste folkkär med sina träningsprogram på SVT. I sin bok Träna hemma med Sofia guidar hon dig till träning på dina egna villkor, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Många övningar visas i olika svårighetsgrader och du behöver ingen speciell utrustning eller särskilda kläder för träna, ibland bara enkla redskap som redan finns hemma. Här finns också tips för dig som vill röra på dig men som har besvär med smärta.

– Jag skulle säga att det är en träningsbuffé som du själv kan välja och vraka från, berättar hon. Det här är en bok för alla som älskar hemmagympan på tv. Det är över 70 övningar som man kan köra hemma med kroppen som belastning eller möjligtvis en liten vattenflaska eller en handduk på någon övning. Det är nya hemmagympaprogram för styrka, kondition, rörlighet, mage och rygg - men också för balans, hållning och lite specialpass. 

Du som redan vant dig vid att träna hemma med Sofia får i boken hennes bästa program vad gäller kondition, styrka, core, rörlighet och balans. Samtliga nya och utformade för att passa alla! Och för dig som aldrig tränat förut - här är den perfekta möjligheten att komma igång.

– Min bok passar nybörjare som vill komma igång med träningen eller komma igång igen om man haft uppehåll ett tag. Den passar äldre, för det finns alltid alternativ om du till exempel har svårt att ta dig upp och ner från golvet eller är skadad. Den passar också för de som jobbar hemifrån och vill träna effektivt hemma, eller träna samtidigt som man har hand om barnen. Boken passar också dig som redan har kommit igång men vill ha ett komplement. Köra lite mage/rygg efter löpturen, till exempel. 

Häng med och se hur mycket du kan förbättra din ork, styrka, rörlighet och hållning med bara några enkla övningar varje dag. I boken kan du se övningarna och göra dem i din egen takt och när du vill under dagen.

Krångla inte till det, hemmaträning ska vara enkel, kul och effektiv, är Sofias motto!


PS. Den 30 maj släpper vi en promenadserie i ljud med Sofia. I Promenera med Sofia guidar hon dig genom tre olika promenader på vardera 30 minuter. Du behöver ingenting annat än ett par sköna skor. Sofia säger till när det är dags att stanna och göra övningar, och när det är dags att promenera vidare. Det enda du behöver göra är att gå ut genom dörren och sätta på ljudboken – sen följer du bara Sofias instruktioner. Alla övningar är enkla att följa.

Relaterat

Om boken

För dig som redan vant dig vid att träna hemma med Sofia kommer här boken med hennes bästa program vad gäller kondition, styrka, core, rörlighet och balans. Samtliga nya och utformade för att passa alla! Och för dig som aldrig tränat förut - här är den perfekta möjligheten att komma igång.

Sofia Åhman guidar dig till träning på dina egna villkor, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Många övningar visas i olika svårighetsgrader och du behöver ingen speciell utrustning eller särskilda kläder för träna, ibland bara enkla redskap som redan finns hemma. Här finns också tips för dig som vill röra på dig men som har besvär med smärta.

Häng med och se hur mycket du kan förbättra din ork, styrka, rörlighet och hållning med bara några enkla övningar varje dag. I boken kan du se övningarna och göra dem i din egen takt och när du vill under dagen.

Krångla inte till det, hemmaträning ska vara enkel, kul och effektiv, är Sofias motto!

Läs mer

Marit Andersson, Sofia Åhman, Christina Heitmann

Träna hemma med Sofia

Relaterade artiklar

Foto: Alexander Donka

3 maj 2023

Sommarens nya böcker