Peppe Öhman

Foto: AnnaMaria Zunino Noellert

Utforska författaren

Peppe Öhman är journalist och har givit ut fem böcker tidigare på Schildts & Söderströms varav den senaste, Vita lögner och höga hinder, är nominerad till det prestigefulla Runeberg Junior-priset. Hon har även arbetat som spökskrivare och översättare. Hon driver bokpodden Mellan raderna tillsammans med Karin Jihde, där de pratar om böcker och läsning. Peppe är född och uppvuxen i Helsingfors, tillbringar somrarna i Stockholm och bor sedan 2013 i Los Angeles med sin man och två barn.

Utgivning

Om boken

En gång om året är en relationsroman full av, ibland bitter, igenkänning för samtidskvinnan. Peppe Öhman sätter fingret på den moderna tvåsamhetens fällor såväl som möjligheter.
Karolina har ett vackert hem, en imponerande karriär, två härliga bonusbarn. Och hon har Christian.Christian är närvarande. Han lagar härliga middagar, han är en bra varannan vecka-pappa och populär i umgängeskretsen. Christian är helt enkelt en bra person. Han och Karolina lever mer jämställt än de flesta, men ändå är det något som skaver. Varför är det Karolina som tar allt ansvar för barnens klädstorlekar och vänners födelsedagar? Och varför, varför, varför städar Christian alltid bara bort middagen till 90 procent?När Karolinas egen barnlängtan börjar smyga sig på blir de här småsakerna till stora bultande frågetecken. Är det mer än de sista 10 procenten som saknas?Mitt i allt detta stöter hon på Adam igen. Passionerade Adam som erbjuder något helt annat än smutsiga diskbänkar och varannan vecka-liv. Med honom blir Karolina en gång om året något mer än hemmets projektledare och de stora frågetecknen överskuggas snart av den största frågan av dem alla: måste hon verkligen välja?

Läs mer

Peppe Öhman

En gång om året