Anki Edvinsson mest lyssnad på i Västerbotten

Foto: Kajsa Göransson

Datum

24 November 2021

Foto

Kajsa Göransson

Anki Edvinssons Snöängeln var den mest lyssnade ljudboken i Västerbotten på Storytel 2021. Det skiljer sig mot resten av landet.

När Storytel sammanfattar lyssnandet för 2021 kan man se att vad vi lyssnar på skiljer sig åt beroende på var i landet vi befinner oss. Exempelvis var Anki Edvinssons ljudbok Snöängeln den allra mest lyssnade boken bland Storytels användare i Västerbotten – på listan över hur vi lyssnat i hela landet ligger den på sjätte plats.

– Det känns väldigt hedrande att så många valt att lyssna på Snöängeln i Västerbotten! Extra kul också eftersom boken utspelar sig i Umeå. Jag hoppas att lyssnarna är laddade för nästa bok som kommer ut 2022, säger Anki Edvinsson i ett pressmeddelande.

Snöängeln utspelar sig i Umeå. Vintern har ett starkt grepp om staden när poliserna Charlotte von Klint och Per Berg för en kamp mot klockan för att hitta en försvunnen tonårsflicka. Författaren Anki Edvinsson har också bott i Västerbotten under längre perioder. Snöängeln är inläst av Maria Lyckow. 

– Vi vet sedan tidigare att de flesta författare alltid går starkast i sitt hemland. Det är väldigt intressant att nu bryta ner statistiken ytterligare och se att det utöver en lokal trend på landsnivå även finns en hyperlokal trend i ljudbokslyssnandet. Stort grattis till Anki Edvinsson som skrivit den mest lyssnade ljudboken i Västerbotten, säger Åse Ericson, chef för Storytel Sverige.

På Storytels topp 10 2021 hittar vi även Som man sår av Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth, inläst av Niklas Falk, på fjärde plats samt Anna Janssons Galgbergets väktare, inläst av Marie Richardson, på sjunde plats.

Relaterat

Om boken

En pojke hoppar från en bro. En kvinna hittas mördad i sitt hem. En tonårsflicka försvinner spårlöst. De tre tragiska händelserna verkar först inte kopplade till varandra. Men Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen börjar se tecken på att allt hänger samman. Den gemensamma nämnaren stavas narkotika.

Medan vintern har ett fast grepp om Umeå och snötäcket växer allt högre, kämpar Per och Charlotte mot klockan. De måste ta reda på vem som är ansvarig för tragedierna som drabbat och fortsätter att drabba staden, och de måste till varje pris hitta den försvunna flickan - innan det är för sent.

Snöängeln är en spännande, tempofylld och uppslukande kriminalroman. Poliserna Charlotte von Klint och Per Berg är på många sätt varandras motsatser, men tillsammans bildar de ett oslagbart team.

Läs mer

Anki Edvinsson

Snöängeln