Glamorama

Författare

Bret Easton Ellis

Översättare

Einar Heckscher

Glamorama

Svenska

2000-09-06

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Einar Heckscher

Författare

Publiceringsdatum

2000-09-06

Bokinformation

Originaltitel

Glamorama.

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113006413

Antal Sidor

584

Vikt (kg)

0.92

Böcker av författaren

Om boken

1985 slog Brett Easton Ellis igenom med sin debutroman Noll att förlora. Den kretsade kring ett gäng desillusionerade ungdomar i åttiotalets Los Angeles. I Imperial Bedrooms återvänder Brett Easton Ellis till de karaktärerna.

Den framgångsrika manusförfattare Clay återvänder till Los Angeles för att rollbesätta en ny film han har skrivit manus till. Tillbaka i hemstaden börjar han umgås med sina gamla vänner. Blair, Clays gamla kärlek, som ännu inte kommit över honom är numera gift med Trent Burroughs, fotomodellen som blivit manager.

Rip Millar är skönhetsopererad till ett monster, även han jobbar i filmbranschen som agent. Julian är även denna gång mest närvarande i sin frånvaro.

Clay inleder ett förhållande med en vacker men högst medioker skådespelerska - Rain Turner -genom att lova henne en roll i filmen han arbetar med.
Han glider viljelöst runt på fester och luncher, han missbrukar piller, dricker sprit och tar kokain. Samtidigt som den lilla kärleksaffären växer till en besatthet ökar den hotfulla stämningen runt omkring Clay. Han blir förföljd av en blå jeep, han får hotfulla sms från ett dolt nummer och någon flyttar på sakerna i hans lägenhet.
Hans bekanta varnar honom och ber honom avsluta förhållandet med Rain, men de säger aldrig rakt ut varför. Men ju mer de varnar honom desto mer besatt blir Clay av att hålla henne kvar - till slut också mot hennes egen vilja.

Bret Easton Ellis ger i Imperial Bedrooms en fascinerande och skrämmande bild av Los Angeles. En stad där ingen längre tycks bry sig om något annat än pengar och framgång.Läs mer

Bret Easton Ellis

Imperial Bedrooms

Om boken

Lunar Park ser till en början ut som en memoar, men så snart Ellis deklarerar att allt han skriver i boken är fullkomligt sant kan vi vara säkra på att fiktionen (och lögnerna) tar fart.

Det börjar med en halloweenfest där en ung man utklädd till huvudpersonen i American Psycho, Patrick Bateman, dyker upp. Morgonen efter festen börjar huset förvandlas, både på insidan och utsidan, och vad värre är - en serie brutala mord i området ter sig skrämmande lika morden i American Psycho.
Någon vill säga huvudpersonen Bret något, som om det förflutna vill ta ett strypgrepp om hans nuvarande liv. Men vem? Eller vad? Och vad är sant och vad är fiktion?
Lunar Park är en roande och oroande skräckroman i Stephen Kings anda.

Läs mer

Lunar Park

Bret Easton Ellis

Lunar Park

Om boken

Lustans lagar utspelar sig vid Camden College, en konstskola för rikemansbarn i New England. I centrum står tre studenter som är invecklade i en märklig romantisk triangel: Lauren, som byter studieinriktning varje gång hon byter pojkvän och Paul, som är öppet bisexuell och med en förmåga att dra till sig de vackraste människorna i ett rum, samt den mäkta populära Sean som genom sina många och snabba erövringar döljer sin längtan efter romantik. På Camden College finns bara en regel: Det finns inga regler. Så snurrar det på med alkohol, droger, sex och vilda campuspartyn och vi får en glimt av de absurditeter som dagens universitetsliv innhåller. Lustans lagar utkom första gången 1987 och har nu filmatiserats med bl a James van der Beek och Jessica Biel. Bret Easton Ellis är född 1964 och bor i New York. Han debuterade med Noll att förlora, men mest känd är han för sin roman American Psycho, en av de mest skrämmande böcker som skrivits om vår tid.

Läs mer

Lustans lagar

Bret Easton Ellis

Lustans lagar

Om boken

Victor Ward är en ung framgångsrik fotomodell i New York som tänker starta en ny inneklubb. Men den glamorösa innevärlden förvandlas till en mardröm. Victor tvingas resa till Europa på jakt efter en försvunnen flickvän när han kommer i kontakt med ett terrorgäng som består av bara f d fotomodeller. De placerar ut sprängladdningar i Pradaväskor och sprider död och förintelse omkring sig. Glamorama är en brutal uppgörelse med ytlighet, märkesbesatthet och materialism skildrad med Bret Easton Ellis sedvanligt närgångna och detaljerade vålds- och tortyrscener. Glamorama är Ellis första roman sedan Angivarna 1995. Hans mest framgångsrika bok American Psycho, som fortfarande är en storsäljare i pocket trots att den är tio år gammal, har just blivit film och går upp på svenska biografer i höst. Bret Easton Ellis, född 1964, är den mest namnkunnige i the Brat Pack, de unga New York-författare som debuterade i mitten på 1980-talet.

Läs mer

Glamorama

Bret Easton Ellis

Glamorama