Gulag

Författare

Anne Applebaum

Översättare

Margareta Eklöf

Gulag

2004-10-08

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2004-10-08

Översättare

Margareta Eklöf

Kategori

Historia

Bokinformation

Originaltitel

Gulag - A history

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, Storpocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113013121

Antal Sidor

688

Vikt (kg)

1.134

Ryggbredd (mm)

47

Höjd (mm)

230

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

De sovjetiska lägrens historia

Lägersystemet fanns med redan från början i den kommunistiska ideologin och överlevde ända fram till murens fall. Ingen gick säker - över 30 miljoner människor fängslades. De svalt, led och dog; de flesta helt oskyldiga offer för kommunismens terror. Det här är deras berättelse.

Först när Solzjenitsyns romaner publicerades på 1970-talet fick världen veta det som ryssarna vetat sedan revolutionen. Nu, över ett decennium efter järnridåns fall, kan den fasansfulla historien berättas i sin helhet. Hela kontinenten från Leningrad till Vladivostok var översållad av läger. Miljoner ryssar tillbringade allt från några månader till hela liv i lägren. Och lägren var som egna länder. Där folk levde sina liv, arbetade, gifte sig, födde sina barn. Ett liv i umbäranden, svält och köld.

Gulag, de sovjetiska lägrens historia är den första fullständiga och tillgängliga redogörelsen för lägersystemet i Sovjetunionen. I Anne Applebaums Gulag står människorna i centrum, de som spärrades in på obestämd tid till ett liv av svält och armod. Många gånger fick de ge sina liv i lika meningslösa som gigantiska arbetsprojekt. Med hjälp av brev, dagböcker och vittnesmål berättas den ohyggliga sanningen om livet i lägren.

Läs mer

Anne Applebaum

Gulag