Den stora muren

Författare

Julia Lovell

Översättare

Tomas Håkanson

Den stora muren

Svenska

2006-10-25

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Historia

Översättare

Tomas Håkanson

Författare

Publiceringsdatum

2006-10-25

Bokinformation

Originaltitel

The Great Wall

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Storpocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113015941

Antal Sidor

345

Vikt (kg)

0.738

Ryggbredd (mm)

29

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

150

Böcker av författaren

Om boken

Den kinesiska muren är ett av världens mest berömda byggnadsverk, omspunnen av myter och berättelser. Men det som idag är en populär turistattraktion har en mer dramatisk och blodig historia än vad många känner till.

I nära tre tusen år har den stått där, muren som markerat gränsen mellan Kina och dess omvärld. Den har fungerat som en maktdemonstration, en markering från en civilisation som varit mån om att dra en tydlig linje mellan sig själv och "barbarerna" utanför.
På senare år har muren kommit att symbolisera Kinas nationalism, landets beslutsamhet att stå emot påverkan och influenser från omvärlden. Men hur framgångsrik har muren varit, och vad var dess egentliga syfte? Var det egentligen en föregångare till Berlinmuren - ett verktyg lika mycket för att hålla inne sina egna som för att stänga oönskade besökare ute?
Cambridge-historikern Julia Lovell berättar Kinas historia genom murens historia, och hon gör upp med en del myter på vägen (nej, man kan inte se muren från månen). Det blir en berättelse som är långt mer splittrad och våldsam än vad de turister som besöker muren idag kan ana. Välskrivet och kunnigt beskriver författaren kinesiska dynastiers uppgång och fall under två millennier. Det är oundgänglig läsning för alla som vill förstå Kina - dess folk, dess förflutna och dess framtid.

Läs mer

Julia Lovell

Den stora muren