Meningen med livet

Författare

Richard Kinnier

Jerry Kernes

Nancy Tribbensee

Tina Van Puymbroeck

Översättare

Per Johan Hasselqvist

Meningen med livet

Svenska

2006-10-10

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Presentböcker

Översättare

Per Johan Hasselqvist

Författare

Publiceringsdatum

2006-10-10

Bokinformation

Originaltitel

The Meaning of Life

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113016405

Antal Sidor

224

Vikt (kg)

0.48

Böcker av författaren

Om boken

Vad är livets mening? Den här boken kanske inte innehåller Svaret, men den erbjuder 250 tankedigra funderingar kring frågan. En bok som ger många kloka, stimulerande och intressanta perspektiv på varför vi är här.

"Meningen med livet är att det tar slut." Franz Kafka

Sedan urminnes tider har människor frågat efter livets mening. Det har varit en källa till inspiration och motivation, frustration och bryderi. En del har vigt sina liv åt att söka ett svar, andra har avfärdat sökandet som hopplöst.
En del tror att livet handlar om att tjäna Gud, andra anser att det bara är ett skämt. Ett fåtal drar slutsatsen att livet inte har någon mening alls.
Här får vi ta del av hundratals citat - djupsinniga och tankeväckande, lättsamma och slagfärdiga - från framstående personer som uttrycker sina tankar om den eviga frågan.

Citaten är snarare av framstående personer än "kändisar", inte för att det är mest troligt att just de skulle sitta inne med "svaren", utan för att de åtnjuter allmän respekt och för att deras tankar förhoppningsvis har ett särskilt värde. Dessutom är nog de flesta mer intresserade av vad Martin Luther King sagt än av vad Jerry Springer eller Paris Hilton haft att säga.
En del av citaten kan kanske verka cyniska eller nedslående, vissa kan kännas inspirerande och upplyftande. Några är roliga, medan andra är förbryllande. De flesta, om inte alla, är tankeväckande. Det är syftet med denna bok - att väcka tankar. Välkommen att söka och begrunda!

Innehåll:
1. Livet är till för att njutas
2. Vi finns till för att tjäna Gud
3. Vi finns till för att söka vishet och självförverkligande
4. Livets mening är ett mysterium
5. Livet är meningslöst
6. Vi finns till för att hjälpa andra
7. Livet är en strid
8. Vi finns till för att bidra till samhället
9. Vi måste skapa vår egen mening
10. Livet är absurt
Personregister

Richard Kinnier är professor i rådgivande psykologi vid Arizona State University. Han och hans medredaktörer, doktorander vid samma universitet, genomförde en systematisk undersökning av citat från hundratals framstående personer för att fastställa deras tankar om livets mening. Tio olika teman utkristalliserades (se bokens innehåll). Undersökningen publicerades 2003 i Journal of Humanistic Psychology och ligger till grund för denna digra citatbok.

Läs mer

Richard Kinnier, Jerry Kernes, Nancy Tribbensee, Tina Van Puymbroeck

Meningen med livet