Kärlekens arkitekt

Författare

Emilio Calderón

Översättare

Maria Cederroth

Kärlekens arkitekt

2008-05-12

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Maria Cederroth

Författare

Recensionsdag

2008-05-26

Publiceringsdatum

2008-05-12

Bokinformation

Originaltitel

El mapa del creador

Originalspråk

Spanska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113017099

Antal Sidor

298

Vikt (kg)

0.453

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

215

Bredd (mm)

142

Böcker av författaren

Om boken

Rom 1937. Fascisterna under Mussolinis ledning innehar makten i Italien medan inbördeskriget rasar i Spanien mellan republikaner och Francos trupper. Femton katalanska familjer med Francosympatier tar sin tillflykt till Spanska akademien i Rom.
Spanska akademien kan emellertid inte sörja ekonomiskt för de katalanska flyktingarna och i hemlighet börjar "gästerna" stjäla antika föremål och böcker ur akademiens samlingar för att kunna skaffa pengar till mat och kläder.
Tillsammans med den unga bibliotekarien vid akademien, Montse, utses arkitekturstuderanden José María att ansvara för försäljningen av böckerna i akademiens bibliotek. Vad varken José María eller Montse vet är att en av rariteterna i akademiens samlingar innehåller "Skaparens karta". Det sägs att den ritats med gudomlig ingivelse och att den som har kartan i sin ägo kan göra sig till herre över hela världen, en hemlighet som Vatikanen försökt mörklägga under århundradenas lopp, men som de nazistiska ledarna i Tyskland nu fått kännedom om och är på jakt efter.
José María och Montse finner snart att de är indragna i ett storpolitiskt maktspel där olika nationer och organisationer försöker tillskansa sig dyrgripen. En av spekulanterna på kartan, furst Junio Valerio Cima Vivarini, blir deras beskyddare och vän. Men inget är vad det synes vara i denna härva av politiska intriger och spionage och ingen av de tre vännerna kan avslöja motiven för sitt handlande. Mellan Montse, José María och furst Junio utspelas snart ett triangeldrama som sjuder av passion och äventyr, lögner och svek.

Läs mer

Emilio Calderón

Kärlekens arkitekt