Marshmallows till frukost

Författare

Dorothy Koomson

Översättare

Jessica Hallén

Marshmallows till frukost

Svenska

2010-01-21

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Feelgood

Översättare

Jessica Hallén

Författare

Recensionsdag

2010-02-01

Publiceringsdatum

2010-01-21

Bokinformation

Originaltitel

Marshmallows for breakfast

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket, Ljudbok, E-bok

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113018423

Antal Sidor

415

Vikt (kg)

0.708

Ryggbredd (mm)

31

Höjd (mm)

233

Bredd (mm)

159

Böcker av författaren

Om boken

Libby är en vacker, självständig, färgad kvinna som lever ensam på engelska sydkusten och pendlar till sitt arbete som hudterapeut i London. Hon träffar Jack, faller för honom efter en snabb och intensiv uppvaktning och de gifter sig och flyttar ihop i Jacks vackra hus.

Libby får veta att Jacks före detta hustru Eve omkommit i en mystisk fallolycka i trappan hemma. Det är uppenbart att Jack fortfarande är mycket upptagen av Eve, grubblar över hennes öde och pratar om henne.
Libby börjar tvivla på Jacks känslor och hennes osäkerhet stiger när hon och Jack råkar ut för en fruktansvärd bilolycka där Libby skadas svårt men Jack klarar sig utan en skråma.

Förhållandet utsätts för ännu mer press när polisens utredning pekar mot att Jack skulle ha dödat sin förra hustru och man misstänker honom för att ha iscensatt bilolyckan för att göra sig av även med Libby.
Efter hemkomsten från sjukhuset hittar Libby Eves dagböcker och förlorar sig i dem. Bilden av en stark kvinna med en mycket tragisk bakgrund växer fram inför hennes ögon. Eve verkar ha levt i en lögn och ständigt hyst fruktan för att det förflutna skulle hinna ikapp henne. Frågan är om Jack har något att göra med hennes död?

Skickligt varvas berättelserna om Eves och Libbys liv och den som läst Daphne du Mauriers Rebecca känner igen sig under läsningen av Koomsons roman. Det är välskrivet, underhållande och spännande. Ett djärvt och annorlunda grepp på en relationsroman.


Läs mer

Dorothy Koomson

Kvinnan han älskade

Om boken

Som alltid i sina böcker har Koomson ett starkt berörande tema - denna gång tar hon sig an surrogatföräldraskap och alla de komplikationer som det kan föra med sig för de inblandade. Men hennes berättelse innehåller också mycket kärlek och värme.

För åtta år sedan gick Nova med på att föda ett barn åt sina vänner Mal och Stephanie. Halvvägs genom graviditeten ändrade sig paret och lämnade Nova i sticket: gravid, rädd och ensam.

För åtta år sedan var Stephanie överlycklig vid tanke på att bli mamma - ända tills hon fann en lapp från Mal till Nova med texten: "Godnatt, finaste". Livrädd att förlora sin man till hans närmaste vän bad Stephanie honom att kapa alla band till Nova och hennes ofödda barn.

Nu väntar Nova oroligt på att hennes son, Leo, ska vakna upp ur sitt komatillstånd, medan den barnlösa Stephanie desperat försöker rädda sitt havererade äktenskap. Även om de lever var sitt liv, skilda åt, har de två kvinnorna hemligheter som binder dem samman för evigt.

Godnatt, finaste är en berättelse om kärlek, vänskap och svek. Och om att börja om - en starkt berörande bok med både svärta och ljus, som alla Koomsons böcker. Och liksom de tidigare böckerna har även denna ett tema: denna gång handlar det om surrogatföräldraskap. Koomson berättar själv på sin hemsida att hon visste väldigt lite om dynamiken kring denna typ av mänskliga relationer och ville utforska det ur olika aspekter:

"Jag ville skriva om surrogatföräldraskapet och den laddning det måste skapa mellan de blivande föräldrarna och vad som händer om de ångrar sig och lämnar surrogatmamman med barnet, något som det talas väldigt lite om. Det var en ny erfarenhet att försöka förstå hur de som väljer surrogatlösningen tänker och känner och jag brottades själv med frågan om jag skulle kunna göra samma sak för någon jag älskar - jag är osäker på vad svaret är än i dag ..."

Läs mer

Godnatt finaste

Dorothy Koomson

Godnatt finaste

Om boken

Dorothy Koomson är tillbaka på svenska efter framgången med Min bästa väns dotter - denna gång med ett gripande relationsdrama om en ung kvinna på flykt undan en trasig kärlekshistoria och en hemlighet som hon gör allt för att bevara - tills en dag ...

Kendra återvänder från Australien till England och hyr ett rum av Kyle, som är ensamstående pappa med två barn. Kendra ser fram emot ett okomplicerat och bekymmersfritt liv. Kyles barn, tvillingarna Summer och Jaxon adopterar dock snabbt Kendra som sin nya mamma - först och främst för att hon låter dem äta marshmallows till frukost! Trots att Kendra bär på en smärtsam hemlighet som gör att hon gärna håller barn på en armlängds avstånd finner sig hon ändå väl tillrätta och livet ljusnar alltmedan hon blir en del av Kyles familj. Så en dag stöter Kendra ihop med den man som delar hennes hemska hemlighet och allt rasar samman - särskilt som barnen, Summer och Jaxon, hämtas av sin mamma. Det enda sättet att ordna upp saker och ting är att träda fram och avslöja hemligheten om det förflutna, något som hon svurit på att aldrig göra ...

Marshmallows till frukost är en berättelse om hopp, försoning och att hitta kärleken på de mest oväntade platser. Dorothy Koomson är bra på att krydda sina historier med en mörk hemlighet, som håller läsarens nyfikenhet vaken hela boken ut.

Läs mer

Marshmallows till frukost

Dorothy Koomson

Marshmallows till frukost

Om boken

Min bästa väns dotter är en berättelse om det stora sveket - och den största kärleken.

Kamryn Matika och Adele Brannon var bästa vänner och trodde inte att något i världen skulle kunna komma emellan dem. Tills Adele gjorde det otänkbara och låg med Kamryns stora kärlek, Nate. Som om inte det skulle vara nog blev hon gravid och födde hans barn. När Kamryn får reda på sanningen, två månader före sitt bröllop, bestämmer hon sig för att aldrig träffa någon av dem igen. På ett ögonblick mister hon de två viktigaste människorna i sitt liv.
Den eviga vänskapen är över och Kamryn flyr från London till Leeds för att försöka skapa sig ett nytt liv på egen hand.
Några år senare landar plötsligt ett brev på dörrmattan som berättar att Adele är döende. Hon håller på att förlora kampen mot sin leukemi och vill att hennes bästa vän ska adoptera den nu femåriga dottern, Tegan.
Ännu en gång ställs Kamryns liv på ända. Adele - hennes själsfrände - kommer att dö. Och hon själv, som bestämt sig för att aldrig någonsin skaffa några barn, måste kanske bli mamma.
Så börjar hennes livs svåraste resa. En resa mot ansvar och insikt, förståelse och förlåtelse, men framför allt mot den stora kärleken.

Läs mer

Min bästa väns dotter

Dorothy Koomson

Min bästa väns dotter