Reinfeldt

Författare

Anita Kratz

Reinfeldt

Svenska

2008-09-29

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Författare

Recensionsdag

2008-10-20

Publiceringsdatum

2008-09-29

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Pocket, Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113019482

Antal Sidor

512

Vikt (kg)

0.681

Ryggbredd (mm)

37

Höjd (mm)

216

Bredd (mm)

144

Böcker av författaren

Om boken

Fredrik Reinfeldt övertog ledarskapet för Sverige efter en hård valkamp 2006. Vinner han 2010 har han klarat målet han satte upp när han blev partiledare för fem år sedan.

Journalisten Anita Kratz har följt Fredrik Reinfeldt i 16 år. Sedan han blev partiordförande har hon med jämna mellanrum exklusivt intervjuat honom för den här boken, totalt ett 30-tal intervjuer. Hon har sett hur han utvecklats som ledare, fått honom att själv berätta om maktkamperna och om planerna på att vinna makten i partiet och i Sverige. Hon har också intervjuat över 100 personer om deras syn på honom.

Ända sedan Fredrik Reinfeldt som 20-åring gav sig in i politiken har den ena fajten avlöst den andra. I den som döptes till Slaget om Lycksele utmanade han ordföranden i ungdomsförbundet. Och vann. Det blev en smutsig kamp och sedan dess har han undvikit korridorsnack och konspirationer. Hans fiender gav honom öknamnet Ensamvargen. Ett passande epitet tycker även hans vänner, som får positiva associationer.

Reinfeldt fick också känna på hur det var att bli utskälld och utfryst när Carl Bildt var partiledare. Det var år då han bidade sin tid, läste på, studerade ledarskapet och lärde sig av andra ledares misstag. Men trots alla förberedelser för att nå Sveriges mäktigaste position har han som statsminister överraskats av motgångarna. Och visst har makten förändrat honom, säger han. Han är inte längre samma glada och spontana person. Men Reinfeldt ger inte upp, han gillar att angripa underifrån.

Läs ett utdrag ur boken

Läs mer

Anita Kratz

Reinfeldt