Mr Clarinet

Författare

Nick Stone

Översättare

David Nessle

Mr Clarinet

Svenska

2011-01-07

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

David Nessle

Författare

Recensionsdag

2011-01-31

Publiceringsdatum

2011-01-07

Bokinformation

Originaltitel

Mr Clarinet

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113019567

Antal Sidor

502

Vikt (kg)

0.812

Ryggbredd (mm)

36

Höjd (mm)

232

Bredd (mm)

165

Böcker av författaren

Om boken

Efter att ha släppts ur fängelset efter ett sjuårigt straff får den hårdföre men rättrådige och oskyldigt dömde före detta polismannen Max ett erbjudande han inte kan tacka nej till. Men han kommer snart att önska att han gjort det.

I Mr Clarinet möter vi för första gången den före detta Miamisnuten Max Mingus. Han kontaktas av multimiljonären Allain Carver, som vill att Max ska hämta hem hans son, Charlie, som kidnappats på Haiti tre år tidigare. Mingus vill inte men kan inte tacka nej till lockbetet: 10 miljoner dollar. Mingus reser till Haiti och börjar sina efterforskningar, väl medveten om att ju närmare sanningen han kommer desto farligare kommer det att bli. Haiti är ett land som lever efter egna lagar och seder - inte minst sätter den skrämmande voodookulturen sin prägel på människors tro och handlingar. Mr Clarinet är en av de demoner som regerar och han tycks ha mer än ett finger med i spelet. Det är inte bara Charlie som rövats bort - flera andra barn delar hans ovissa och obehagliga öde.

En "spelman" som förleder barn, som snärjer själar, en seriemördare - vem är denne Mr Clarinet? De som före Max Mingus har sökt svaren är antingen döda eller så önskar de att de vore det.

Mr Clarinet är en väldigt spännande och välkomponerad deckardebut. Max Mingus som den ensamjagande privatdetektiven känns, den "luggslitna" formen till trots, ändå originell - mycket tack vare miljön, Haiti, som inte tillhör vanligheterna i genrelitteraturen (alla minns säkert James Bonds kamp mot "Baron Samedi" på ön "San Monique" i Leva och låta dö). Men också tack vare de övriga karaktärerna i boken, särskilt Mingus egen nemesis Solomon Boukman, en pedofil och seriemördare som sluppit ut ur fängelset, och nu vill hämnas på Mingus, som grep honom en gång i tiden.

Läs mer

Nick Stone

Mr Clarinet