Vad vore livet utan stress?

Författare

Tomas Danielsson

Vad vore livet utan stress?

Svenska

2009-05-14

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Psykologiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2009-06-01

Publiceringsdatum

2009-05-14

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Pocket, Inbunden, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113021867

Antal Sidor

216

Vikt (kg)

0.119

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

178

Bredd (mm)

110

Böcker av författaren

Om boken

Det här är boken för dig som ligger sömnlös över omorganisationen på jobbet eller träningsrundor som aldrig blir av. Som inte kan njuta en kopp kaffe en vårdag utanför huset eftersom grannarna är i full fart med att kratta, olja, snickra, sätta surdegar och plantera trendiga lökar. En bok för dig som inte lyckas klämma in barn, karriär, kärlek, kompisar, träning, intressen och egen tid i ett och samma liv.

Tomas Danielsson är en av Sveriges mest anlitade föredragshållare och handledare inom området stresshantering. Genom en lång rad medieframträdande, på scen och genom böckerna Vad vore livet utan stress och Körskola för livet har han med sunt förnuft och humor väglett hundratusentals svenskar genom alla de utmaningar livet bjuder på.

Träningsrundorna som aldrig blir av, surdegar som ska sättas, hemrenoveringar och umgänge med familj, släktingar, vänner och arbetskamrater, karriär, kärlek och oro för barnen inför skolstarten - det är lätt att fastna i all stress och känna att allt är eländigt. Tomas Danielsson säger: var smart och lat. Och tillägger att det inte handlar om att sluta jobba och ta sin tillflykt till hängmattan. Däremot skulle vi alla må bättre av att inte lägga sten på bördan genom att jämföra oss för mycket med andra och sätta upp omöjliga mål - det leder bara till ytterligare stress.


Läs mer

Tomas Danielsson, Mattias Andersson

Smart och lat

Om boken

"Stressdoktorn" Tomas Danielsson ger sina bästa råd från sin långa erfarenhet av att behandla och förebygga stress hos allt från koncernledningar till kvinnor i offentlig sektor. Han reder ut begrepp och myter och pekar på sätt att hantera stressen som finns runt oss alla. Boken ger ett delvis nytt perspektiv på dagens debatt kring stress i arbetslivet samtidigt som den pekar på möjliga vägar framåt. Fakta och åskådliggörande exempel kombineras med goda och beprövade råd. Vad är det egentligen som skapar stress? I vilka situationer uppkommer den? Är stress alltid destruktiv? Hur påverkas man av stress? Kan man undvika onödig stress? Vad kan man begära av sig själv för att minska stressen? Vad kan man begära av sin omgivning, t ex sin arbetsgivare? Dessa intressanta frågor är bara några av alla dem som ställs och besvaras i boken. Uppläsare: Författaren, Helge Skoog och Katarina Ewerlöf

Läs mer

Körskola för livet

Tomas Danielsson

Körskola för livet

Om boken

I Vad vore livet utan stress? ger "stressdoktorn" Tomas Danielsson sina bästa råd från sin långa erfarenhet av att behandla och förebygga stress hos allt från koncernledningar till kvinnor i offentlig sektor. Han reder ut begrepp och myter och pekar på sätt att hantera stressen som finns runt oss alla. Boken ger ett delvis nytt perspektiv på dagens debatt kring stress i arbetslivet samtidigt som den pekar på möjliga vägar framåt. Fakta och åskådliggörande exempel kombineras med goda och beprövade råd. Vad är det egentligen som skapar stress? I vilka situationer uppkommer den? Är stress alltid destruktiv? Hur påverkas man av stress? Kan man undvika onödig stress? Vad kan man begära av sig själv för att minska stressen? Vad kan man begära av sin omgivning, t ex sin arbetsgivare? Dessa intressanta frågor är bara några av alla dem som ställs och besvaras i boken. Tomas Danielsson, eller "stressdoktorn från Örebro" som han kallats otaliga gånger i media, är egentligen beteendevetare, verksam som rådgivare och folkbildare i stressfrågor. Till sin hjälp med texten har han haft den drivne journalisten, från bl a Rapport där de träffades, Mattias Andersson.

Läs mer

Vad vore livet utan stress?

Tomas Danielsson

Vad vore livet utan stress?