Album

Författare

Antologi

Album

Svenska

2009-09-28

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Litteratur (Humaniora)

Författare

Antologi

Recensionsdag

2009-10-19

Publiceringsdatum

2009-09-28

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113022307

Antal Sidor

80

Vikt (kg)

0.248

Ryggbredd (mm)

7

Höjd (mm)

250

Bredd (mm)

215

Böcker av författaren

Om boken

Varför upplever vissa av oss att vi är främlingar i vårt eget land? Under 2014 har stiftelsen Teskedsorden uppmärksammat den frågan på hemsidan inteenframling.se.

Frågan har inga enkla svar men har resulterat i personliga berättelser och funderingar kring känslor av utanförskap, av att bryta mot normer. Utifrån ämnen som identitet, diskriminering, homofobi och rasism har smärtsamma och starka texter vuxit fram.

Bland författarna finns artisten och skådespelaren Rikard Wolff, komikern och skådespelaren Zinat Pirzadeh, artisten Behrang Miri och EU-parlamentarikern Soraya Post.

Boken kommer att säljas till förmån för Teskedsorden.


Läs mer

Antologi

Inte en främling

Om boken

När vi gräver ner oss i böcker lever vi oss in i skeendet, och inte minst i karaktärerna. Ändå är det märkligt sällan man läser om hur några av dem vi bekantar oss med i litteraturen blir som vänner av kött och blod. Detta vill Album #3/Karaktärer råda bot på.

En rad intressanta författare och skribenter som Lotta Lotass, Johan Kling, Malin Ullgren, Elsie Johansson och flera andra har alla valt varsin fiktiv person de fascineras av och försökt tränga in i huvudet på - och därmed kanske också på sig själva.

Erlend i Sigrid Undsets Kristin Lavransdotter, Rick Deckard i Philip K. Dicks Androidens drömmar och Risten i Kerstin Ekmans Vargskinnet är några av de karaktärer som synas i sömmarna.

Läs mer

Album 3

Antologi , Jenny Maria Nilsson, Therese Eriksson

Album 3

Om boken

Tio år har gått sedan nittonhundratalet tog slut. Nu blickar ett antal av Sveriges skarpaste skribenter tillbaka över det svunna århundradet och räddar några av sina egna litterära favoriter från glömskan.

Nya numret av Album är en papperstidskrift om litteratur, och sorterar alltså in under kategorin utdöende art. De komplexa texterna om litteraturen lyser numera på nätet, eller med sin frånvaro. Det är därför bara logiskt att Album handlar om nittonhundratalet, ett hädangånget århundrade. Tio år efter dess millenniebuggiga slut är det dags att återvända dit. För att sammanfatta, men också för att bärga en del fragment till vår egen tid.

De som reser tillbaka till nittonhundratalet för att gräva fram personliga favoriter är Aase Berg, Niklas Darke, Anna Hallberg, Hanna Nordenhök, Malte Persson, Fredrik Sjöberg, John Swedenmark, Pär Thörn och Jenny Tunedal.

Redaktörer och medresenärer är Elise Karlsson, Martina Lowden och Annina Rabe.

Läs mer

Album 2

Antologi

Album 2

Om boken

Norstedts nya boktidskrift Album har Bokhora som gästredaktörer. Precis som deras populära webbplats är materialet fullt av lästips, omslagsdiskussioner och topplistor.

Hur bygger man den perfekta bokhyllan - och hur sorterar man sina böcker? Hur ser det mest fantastiska bokomslaget ut? Listor på de bästa läsupplevelserna, debatt, recensioner och artiklar om allt som har med böcker, läsning och litteratur att göra. Välkommen till bokhorornas värld!

Läs mer

Album

Antologi

Album