Föräldrarnas tvärtemotbok

Författare

Åse Teiner

Anna Glas

Föräldrarnas tvärtemotbok

Svenska

2010-04-09

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Barnpsykologi

Författare

Recensionsdag

2010-04-21

Publiceringsdatum

2010-04-09

Illustratör

Lotta Sjöberg

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Illustratör

Lotta Sjöberg

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113023434

Antal Sidor

224

Vikt (kg)

0.367

Ryggbredd (mm)

19

Höjd (mm)

197

Bredd (mm)

140

Böcker av författaren

Om boken

Alltför ofta växer små vardagliga problem sig stora i familjen - och till sist vet vi som föräldrar inte hur vi ska göra för att komma vidare. Gör tvärtemot, säger författarna och föräldracoacherna Åse Teiner och Anna Glas.

Vad är det för fel med att äta bakelser på väg till dagis? Eller varför inte betala några ungdomar för barnvagnspromenaden så att du äntligen kan få sova? Att våga göra tvärtemot sätter igång processer som förhoppningsvis väcker nya tankar - och du och din familj har roligt under tiden.
Föräldrarnas tvärtemotbok är indelad i tre avsnitt: Växa som vuxen, Bryt vardagsmönstren och Säg JA. De består av 49 föräldraberättelser ur verkliga livet samt tre avsnitt med författarnas tankar kring huvudämnena. Varje föräldrahistoria börjar med en kort problembakgrund, exempelvis att barnet aldrig äter middag eller att storhandlingen alltid slutar i katastrof. Föräldrarna provar en tokig tanke som att ge barnet en glass medan föräldern själv fixar middagen. Vi får följa vad som händer i familjen när de provar idén. Avsnittet avslutas med vilka nya tankar som väckts genom den tokiga tanken.

"Det kan vara så att den första tanken sitter klockrent men mest troligt är kanske att det ur det tokiga kommer en ny, modifierad och för föräldern anpassad tanke. Vi vill visa att det genom att vända och vrida på saker går att hitta nya tankar och förhållningssätt som vi inte hade hittat om vi inte gjorde något galet först", sammanfattar författarna Åse Teiner och Anna Glas själva sin idé.
"Föräldrarnas tvärtemotbok ska man bli glad av att läsa. Vi betonar vikten av att ha roligt som förälder. För oss är föräldrar vardagshjältar. För oss är det självklart att föräldrar har sunt förnuft och vill det bästa för sina barn. Föräldrarnas tvärtemotbok vill locka fram nya tankar, glädje och en förmåga hos föräldrarna att lita till sitt sunda förnuft."

Läs mer

Åse Teiner, Anna Glas, Lotta Sjöberg

Föräldrarnas tvärtemotbok