Graviditetshandboken

Författare

Mia Coull

Christina Wahlström

Graviditetshandboken

Svenska

2009-08-27

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2009-09-14

Publiceringsdatum

2009-08-27

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113023625

Antal Sidor

210

Vikt (kg)

0.411

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

215

Bredd (mm)

140

Böcker av författaren

Om boken

150 000 föräldrar har köpt Stora boken om barn. Genom en total omgörning med nya kapitel om trots och uppfostran, amning och flaskmatning samt barns utveckling flyttar boken in hos 2010-talets föräldrar.

Det är de många läsarna som gjort Stora boken om barn till det svenska standardverket om barn. Nyblivna föräldrar har funnit kunskap och trygghet i bokens texter, och den har blivit en del av familjens vardag från befruktning till skolstart. Här finns allt du behöver veta om barn: graviditet, förlossning, inre utveckling och mognad, sjukdomar, utrustning, försäkringar, familjerätt, konsumenträtt och så vidare.

Första upplagan av Stora boken om barn kom 1995, hyllades av kritikerna och kallades bland annat för "En bibel för föräldrar". Boken har genom alla år uppdaterats och granskats av experter. Inför denna upplaga lät vi de riktiga experterna, småbarnsföräldrarna, tycka till om vad som behövde förändras. Resultatet blev ett antal nya kapitel om allt från uppfostran till mat, dessutom har form och redigering gjorts om från grunden. Efter det har ett tjugotal svenska experter, barnläkare såväl som jurister, granskat boken till sista kommatecknet.

Resultatet är den mest moderna och omfattande boken om barn som finns i Sverige.

Läs mer

Kristina Hofsten, Lena Lidbeck, Mia Coull

Stora boken om barn

Om boken

Allt du behöver veta om din graviditet, serverat på ett lättfattligt och snabbt sätt. Att få svar på just din fråga tar bara en minut. Så sammanfattar man bäst Graviditetshandboken.
Den nya delen i serien Nya bebishandboken och Nya småbarnshandboken.

Att vänta barn är att ha många frågor och det gäller oavsett om man väntar sitt första barn eller sitt tredje. Ingen graviditet är den andra lik. Därför har journalisten Mia Coull och barnmorskan Christina Wahlström samlat de vanligaste frågorna som Christina möter i sin vardag på Mama Mias mödravårdsmottagning.
Till exempel:
- Vilka är de vanligaste tecknen på graviditet?
- Från vilken dag räknas graviditeten?
- Jag har ett litet spädbarn och har nu blivit gravid igen, kan jag fortsätta att amma min bebis?
- När är det dags att berätta för människor i min omgivning att vi ska ha barn?
- Kan en blivande pappa bli sympatigravid?
- Vad händer vid första besöket på mvc?
- Varför är sjukdomar i släkten viktiga att känna till?
- När börjar man lyssna efter barnets hjärtljud?
- Hur vet jag att barnet mår bra i magen?
- Finns särskilda mvc:n för samkönade föräldrapar?
- Hur upptäcks tvillingar?
- Varför ömmar brösten i början?
- Varför blir luktsinnet känsligare när man väntar barn?
- Vad kan små blödningar bero på?
- Varför får man halsbränna?
- Varför är folsyra viktigt för en gravid kvinna?
- Hur kan jag lindra illamåendet?
- Vad kan lindra bäckensmärta?
- Vad händer vid det rutinmässiga ultraljudet?
- Vad är ett så kallat KUB-test?
Graviditetshandboken besvarar sammanlagt 370 frågor. Den är pedagogiskt indelad i olika kapitel som Barnet i magen, Graviditetsbesked, Berätta på jobbet, Hos mödravården med flera. Och den är naturligtvis utrustad med register så att läsaren lätt ska hitta det den söker.
Graviditetshandboken är faktagranskad av experter, lätt att ha med sig och läsa på väg till och från jobbet och faktaspäckad. Boken går från graviditetsbesked fram till att det är dags att föda.

Läs mer

Graviditetshandboken

Mia Coull, Christina Wahlström

Graviditetshandboken

Om boken

Redan en nyfödd bebis har koll på vad som är viktigt här i livet - nämligen mat … När barnet läggs på sin mammas mage börjar det på eget initiativ kravla sig upp mot bröstet. Den långa matresan har börjat.
Under bebisens första år händer mycket, inte bara rent utvecklingsmässigt, utan även när det gäller maten. Barnet går från att ammas eller flaskmatas till att via smakportioner och puréer lära sig äta samma mat som resten av familjen.
Det är en spännande resa för både barnet och föräldrarna. Vi Föräldrars Matlust bjuder på de bästa knepen för att övergången från amningen eller flaska till smakportioner ska gå så smidigt som möjligt.
När sedan smakportionerna ska utökas med kött och fisk, och innehålla lite bitar, för att så småningom bli riktiga måltider, kommer nya frågor och funderingar: Kan mitt barn verkligen överleva på det lilla hon äter? Och hon sätter väl inte bitarna i halsen?
Särskilt besvärligt kan det vara om man har en liten matvägrare hemma, som kanske bara vill äta pannkakor. Hur ensidig får kosten vara? Det är lätt att känna sig som en dålig förälder - helt i onödan - det är inte alls ovanligt att barn i perioder snöar in på ett visst livsmedel. Författarnas inställning är att man gott kan släppa sin matångest, om man har en sådan.
Matlust tar också upp hur man kan tänka kring olika hälsolarm, som att socker, enligt somliga, är rena giftet eller att rött kött och grillkorv sägs kunna ge cancer. (Tänk på alla vuxna som nästan är uppfödda på grillkorv… )
I boken finns också kapitel om hur barnets smak utvecklas, om att laga egen barnmat, runda barn, allergier med mera.
Dessutom serverar Matlust ett trettiotal enkla och goda recept på allt från puréer till familjemiddagar samt allergivänlig mat.
Boken är faktagranskad av experter och innehåller den senaste forskningen kring barn och mat.

Läs mer

Matlust

Mia Coull

Matlust

Om boken

Varje år föds över 100 000 barn i Sverige. Under graviditeten hopar sig frågorna: Varför är jag så trött? När går illamåendet över? Känner alla så här? I Vi ska ha barn! får läsaren inblick i andra gravidas vardag, men också trygg handledning av barnmorskan Christina Wahlström.

Gravid. Med barn. I väntans tider. På smällen. En bulle i ugnen. Uttryckten är många för en av de mest spännande resor man kan vara med om: Den att vänta, föda och fostra barn.
I Vi ska ha barn! följer vi tre par från graviditetsbesked till bebis. Mammornas dagböcker utgör stommen: Vi får följa med till barnmorskan och till jobbet. Vi får ta del av omgivningens reaktioner. Vi får också veta hur vardagen ser ut och vad som händer med parrelationen när man ska bli fler i familjen.
Även papporna väntar, känner och tycker. Därför får vi i varje kapitel vetahur graviditeten upplevs av dem.
Dessutom svarar Christina Wahlström, barnmorska och grundare av mödravårdsmottagningen Mama Mia, på en mängd frågor om att vänta och så småningom föda barn.

Läs mer

Vi ska ha barn

Mia Coull, Lisa Zachrisson

Vi ska ha barn

Om boken

För en förälder tar frågorna aldrig slut. Ta det här med syskon. När är det lämpligt att skaffa en bror eller syster till det äldsta barnet? Och kan man älska det nya barnet lika mycket som sitt första? Boken tar upp en mängd frågor och funderingar man som mamma och pappa kan ha inför att skaffa fler barn. Föräldrar berättar hur de tänkt, känt och gjort. Experter delar med sig av sin kunskap. Och barnen kommer också till tals.

Syskon ingår i en ny serie om föräldrar och barn från tidningen Vi Föräldrar och bokförlaget Prisma. Mia Coull är journalist på Vi Föräldrar.

Läs mer

Syskon

Mia Coull

Syskon