Lyckas med choklad

Författare

Magnus Johansson

Lyckas med choklad

Svenska

2011-09-14

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Recensionsdag

2011-10-05

Publiceringsdatum

2011-09-14

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113023991

Antal Sidor

152

Vikt (kg)

0.822

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

268

Bredd (mm)

198

Böcker av författaren

Om boken

Magnus Johanssons chokladbok är som ett slags Jan Hedh light. Fast inte räknat i kalorier. Enkelheten är det genomgående temat i boken. I varje recept är det angivet hur lång tid det tar, ingredienslistorna är lagom långa och alla som sätter igång att baka eller laga garanteras ett lyckat resultat!

"Välkommen till min värld av choklad!
Det bästa jag vet är att jobba med händerna och jag är stolt att vara konditor och bagarmästare; en riktig hantverkare.
Det är mina händer som har fixat desserter till åtta Nobelmiddagar och kung Carl Gustafs sextioårsfest. De har vunnit olympiskt guld och segrat i världscupen tillsammans med andra flinka fingrar i det svenska kocklandslaget. Händerna har visat miljoner tv-tittare hur man åstadkommer olika bakverk, de har skapat sockerskulpturer, tonvis med chokladpraliner, hundratusentals semlor och mycket mer. Lyckas med choklad är en bok för alla som vill lära sig av mitt hantverkskunnande. Med pålitliga recept och bilder som förklarar vissa knepiga moment vill jag bjuda in er till min värld."

Magnus Johansson kallas omväxlande för chokladkungen och till och med choklad-Jesus av landets matskribenter. I Lyckas med choklad lär han ut hur du säkert lyckas med ...
Småkakor
Mjuka kakor
Kaffebröd
Praliner
Tarter och pajer
Desserter

Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Choklad med motiveringen: Efter många år som mästare i chokladens värld vill bokens skicklige konditor sprida sina kunskaper i ord och bild till ett vackert och läckert slutresultat. Extra känsliga moment i chokladarbetet är väl bildsatta.


Läs mer

Magnus Johansson

Lyckas med choklad