Den stora friheten

Författare

Heinz Roegner

Den stora friheten

Svenska

2010-09-17

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Seglarberättelser

Författare

Recensionsdag

2010-10-06

Publiceringsdatum

2010-09-17

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113024974

Antal Sidor

182

Vikt (kg)

0.477

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

232

Bredd (mm)

158

Böcker av författaren

Om boken

"Hur är ni egentligen beskaffade som vill segla jorden runt en gång till efter allt vad ni har varit med om? Den frågan fick jag otaliga gånger och den är inte helt enkel att besvara. Ändå visste jag och min hustru Miriam, redan några dygn efter ankomsten till Azorerna på vår första världsomsegling 1989, att detta var ett liv som passade oss mycket bra. Vi skulle starta en ny världsomsegling."

Efter en dramatisk avslutning på sin första jordenruntsegling börjar alltså Heinz och Miriam genast att planera nästa resa. Den här gången väljer de att ta vägen genom Röda havet och Medelhavet i stället för att runda Sydafrika. Efter att ha sparat ihop till en ny och bättre utrustad båt, en Hallberg-Rassy 352, och till alla kostnader under resan, kan de efter sex år återigen kasta loss från Lilla Bommen i Göteborg för en resa som ska vara i fyra år.

Det krävs ett starkt psyke, en oerhörd kärlek till havet och längtan efter den totala ensamheten som ger möjlighet till eftertanke och skapar harmoni för att klara en sådan segling. Och modet att lämna vår invanda trygghet - på havet är man helt utlämnad till sin egen kunskap, sitt omdöme och till varandra.
Vi följer Heinz och Miriam under sysslolösa dagar med stiltje till havs, dramatiska stormar som sätter både båt och besättning på hårda prov, pyssel med underhåll och utrustning i hamnar de besöker. De delar sina upplevelser av vacker natur, spännande miljöer och möten med intressanta människor längs vägen. Men vi får också ta del av tankar, oro och filosofiska funderingar, och inte minst saknaden efter familj och enkla vardagssaker.

Det här är en riktigt läsvärd seglingsskildring av en av de mest erfarna jordenruntseglarna, både för den som själv drömmer om att segla jorden runt och för den som helst upplever jordens oceaner från läsfåtöljen.

Läs mer

Heinz Roegner

Den stora friheten

Om boken

Mitt i livet lämnade Heinz och Miriam Roegner vardagen hemma i Göteborg för att segla jorden runt. Efter sju år till havs har de nu skrivit ner berättelsen om sin första resa runt jorden, sedd från havet.

Heinz och Miriam Roegner är det första svenska paret som seglat två varv runt jorden och båda vägarna, första gången via Sydafrika och andra gången genom Röda Havet. Här beskriver de öppenhjärtigt den första resan; hur det är att leva tätt ihop under pressade förhållanden, hur de tacklar kritiska situationer och de fantastiska upplevelserna runt jordens hamnar och hav.

Heinz bestämde sig som ung att lämna sitt hemland Tyskland och helt på egen hand skapa en framtid. Med stor optimism och ungdomlig entusiasm lyckades han genomföra drömmen. Tillsammans med Miriam arbetade han målmedvetet vidare på det gemensamma målet att segla jorden runt. Från en gripande barndomsskildring får läsaren sedan kliva ombord på Shenandoah och följa med på den första jorden runt-seglatsen.
Boken är illustrerad med foton från resan.

Läs mer

Längtan till havet

Heinz Roegner, Heinz Roegner

Längtan till havet