Elsystem ombord

Författare

Micke Westin

Elsystem ombord

Svenska

2010-03-25

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Nautiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2010-04-26

Publiceringsdatum

2010-03-25

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Micke Westin

Format

Flexband

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113026480

Antal Sidor

128

Vikt (kg)

0.248

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

194

Bredd (mm)

145

Böcker av författaren

Om boken

Äntligen finns en praktisk gör det själv-bok för alla båtägare om hur man uppdaterar eller byter ut sitt elsystem från grunden när el-problemen börjar komma i den gamla fritidsbåten. I Sverige finns drygt 700 000 fritidsbåtar - de allra flesta från 1970- och 1980-talen - och många börjar bli lite till åren men kan med en del kärlek och underhåll ge många fler års aktivt båtliv.

I många av de äldre båtarna kan svårförklarliga problem med elsystemet uppstå, från att laddningen av batterierna inte verkar funka till att säkringarna måste "snurras" för att lamporna ska fungera.
Då kan det vara hög tid att se över båtens elsystem - ett stort projekt som inte är helt lätt om man inte gjort någonting liknande förut. Tar man hjälp av en firma som jobbar med båtel är det en fråga om tiotusentals kronor även för en ganska liten båt. De flesta av oss vill nog spara några tusenlappar på att göra båtprojekten själva.
Denna höggradigt praktiska bok utgår från det man verkligen måste veta för att kunna göra en uppdatering av båtens elsystem, utan att fodra några större teoretiska förkunskaper om hur el ombord fungerar. För den som vill ha lite teori finns ett kapitel i slutet av boken, men inga förkunskaper krävs. Elsystem ombord visar det man behöver kunna för att göra jobbet.
Boken är fylld med olika steg för steg-projekt som ger en bra bild av hur elsystemet kan uppdateras på bästa sätt. Målgruppen är alla lagom händiga båtägare som vill förbättra sin båt. För de flesta av projekten spelar det ingen roll om man har "tummen mitt i handen".

Projekten i boken utgår från en 27-fots segelbåt, projektbåten Roobarb, som ska långseglas och där ett fungerande elsystem är mycket viktigt för driftsäkerheten i fjärran vikar långt ifrån snar hjälp av reparatörer.
Elsystem ombord passar lika bra för motorbåten som segelbåten. 128 praktiska sidor med mängder av fotografier, alla i fyrfärg.

Läs mer

Micke Westin

Elsystem ombord