700 segelbåtar i test

Författare

Curt Gelin

700 segelbåtar i test

Svenska

2010-05-24

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Nautiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2010-06-09

Publiceringsdatum

2010-05-24

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113026497

Antal Sidor

704

Vikt (kg)

1.758

Ryggbredd (mm)

36

Höjd (mm)

260

Bredd (mm)

190

Böcker av författaren

Om boken

700 segelbåtar i test vänder sig till alla seglingsintresserade som vill veta mer om sin egen, klubbkamratens eller grannens båt. Boken ger också ett gediget beslutsunderlag till den som tänker köpa segelbåt och vill jämföra modeller och egenskaper.

Jämfört med den tidigare utgåvan 500 segelbåtar i test, som utkom 2005, har två hundra nya båtar tillkommit och de ursprungliga fem hundra texterna uppdaterats med nya faktauppgifter som segelbeteckningar, ståhöjd och masthöjd.

I boken redogör Sveriges mest erfarna segelbåtstestare, Curt Gelin, för sina erfarenheter och intryck av alla kända och många okända båttyper som han har testat sedan 1970.
700 segelbåtar i test innhåller det största samlade underlaget av jämförande tester någonsin. Hela 700 segelbåtar från Albin 57 till Zeydon avhandlas med bakgrund, egenskaper och omdömen.
- Vem konstruerade båtmodellen?
- Hur seglar den?
- Hur snabb är den?
- Vilka egenskaper är den känd för?
- Vad tyckte experten?
- Vilka är fördelarna?
Svaren på dessa och många andra frågor ges i 700 segelbåtar i test.

Läs mer

Curt Gelin

700 segelbåtar i test

Om boken

Största samlade underlaget av jämförande motorbåtstester någonsin!

400 motorbåtar i test ger gediget beslutsunderlag för alla som tänker köpa motorbåt. Boken vänder sig också till alla som vill veta mer om nya och begagnade motorbåtar på marknaden.
Varje båt beskrivs utifrån de för båtköpare, båtägare och båtentusiaster intressanta kritierierna bakgrund, inredning, utförande, uppbyggnad, köregenskaper, motor och grundfakta. Innehållet bygger på tester, provkörningar och jämförelser av och på de vanligast förekommande motorbåtstyperna.
Båtarna dateras från 1960-talet fram till 2007 och är uppdelade i tio kategorier: daycruisers, halvplanare, dubbelruffare, deplacementsbåtar, snipor, walkarounds, flybridgekryssare, yachter, träbåtar och hyttbåtar.
Med 400 motorbåtar i test har man möjlighet att fördjupa sin kunskap om sin egen båt, den man vill köpa eller jämföra med andra av samma typ.

· Vem byggde båten och varför?
· Hur är den byggd och disponerad?
· Hur går den i sjön?
· Hur snabb är den?
· Vilka är svagheterna?
· Vilka är fördelarna?
· Vad tyckte experterna som ingick i testlaget?

Svaren på dessa och många andra frågor ges i 400 motorbåtar i test.

Läs mer

400 motorbåtar i test

Curt Gelin

400 motorbåtar i test

Om boken

500 segelbåtar i test är den största samlade underlaget av jämförande båttester någonsin! Boken ger gediget beslutsunderlag för alla som tänker köpa segelbåt. Men den vänder sig inte bara till den presumtive båtköparen, utan till alla seglingsintresserade som vill veta mer om sin egen, grannens eller klubbkamraternas båtar.

500 segelbåtar i test följer upp den tidigare populära utgåvan 300 segelbåtar i test från 1998. Hela 210 nya båtar har tillkommit, samtliga texter är uppdaterade och nya faktauppgifter har tillkommit, såsom segelbeteckningar, ståhöjd och masthöjd.
Dessutom berättar boken varje båts historia - bakgrund, omdömen samt fakta om byggår med mera. Innehållet bygger på författarens tester, provseglingar, jämförelser och kappseglingar av och på de flesta förekommande båttyper.
500 segelbåtar i test är den största samlade underlaget av jämförande båttester någonsin - från lilla Pop 16 till Sweden Yachts 70, från Stortumlaren byggd 1937 till Bavaria 30 från 2005.

Ur innehållet:
· Vem byggde båten och varför?
· Hur är den byggd och disponerad?
· Hur seglar den?
· Hur snabb är den?
· Vilka är svagheterna?
· Vilka är fördelarna?
· Vad tyckte experterna som ingick i testlaget?Läs mer

500 segelbåtar i test

Curt Gelin

500 segelbåtar i test