Årstidernas kokbok

Författare

Maximillian Lundin

Översättare

Ulla Tillgren

Årstidernas kokbok

Svenska

2012-01-18

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Översättare

Ulla Tillgren

Författare

Recensionsdag

2012-02-08

Publiceringsdatum

2012-01-18

Illustratör

Christoffer Punsvik

Formgivare omslag

Pär Wickholm

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Jakob Fridholm

Illustratör

Christoffer Punsvik

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113026855

Antal Sidor

409

Vikt (kg)

1.864

Ryggbredd (mm)

40

Höjd (mm)

279

Bredd (mm)

205

Böcker av författaren

Om boken

Att laga mat efter säsong är ett lätt sätt att ta tillvara det bästa med årstiderna, oavsett om du får grönsakerna levererade till dörren eller köper dem i affären. God mat för alla årstider - ekologiskt och praktiskt med recept på grönsaker, kött, fisk och fågel.

Fler och fler svenskar väljer att få färska grönsaker levererade i en låda till dörren. Allt är fräscht och helt rätt för årstiden.
Men vad ska jag laga av alla dessa godsaker? Här är kokboken för årstidernas bästa mat.
Boken är framtagen av företaget Årstiderna som är det ledande företaget i Danmark för abonnemang av grönsakslådor. Nu expanderar man snabbt i Sverige.

"I Årstiderna drivs vi av säsongernas skiften. De inspirerar och sätter dagordningen för vad måltiden ska bjuda på. Vi är nära naturen i vardagen, och det präglar vårt sätt att laga mat. Att uppleva naturen i sin närhet vill vi gärna förmedla vidare till dig, läsare och matlagare, med enkla recept som ökar lusten att laga mat."

Ur kokbokens innehåll:
Soppor, grönsaksrätter, fiskrätter, kötträtter, rätter med fågel, äggrätter, ris och pasta, sallader, röror och kompotter, dressing och såser, desserter, bröd och bakverk, syltat och inlagt.

Boken är en grundkokbok, med material bearbetat och kompletterat av Maximillian Lundin.

Läs mer

Maximillian Lundin, Christoffer Punsvik

Årstidernas kokbok

Om boken

Intresset för att handla och laga närproducerat och miljömedvetet är större än någonsin. Ekologiskt och biodynamiskt står för bättre näringsinnehåll, godare smak, längre hållbarhet och ett mer hållbart jordbruk.

Konsumenter blir allt mer medvetna och vill inte längre ha färdigrätter med hälsofarliga ingredienser som rest tre varv runt jorden. Den hemlige kocken och Tyst hav är böcker som ligger på topplistorna. Ekologisk och närproducerad mat är inte längre något som serveras på alternativa vegokrogar utan även på trendiga gourmetrestauranger. Den är inte bara bättre för miljön och hälsan. Den SMAKAR bättre också. Mat som är odlad och tillagad med omsorg. Mat som får ta tid.
Som kock har Maximillian Lundin jobbat med närproducerade och ekologiska produkter i många år, bland annat som kökschef på Street Restaurang. Han följer säsongernas utbud med ett näst intill religiöst driv och vill med denna bok visa vägen från en allt-finns-alltid-mentalitet till en mer medveten matlagning full av möjligheter bortom stuvade kålrötter.
Boken speglar de olika årstidernas skiftande förutsättningar i ett kök. Inför varje säsongsbyte åker Max ut till producenterna och samlar på sig varor, pratar lite om säsongen och förutsättningar för produktionen. Sedan följer förrätter, varmrätter och efterrätter uppdelade efter vinter, vår, sommar och höst - totalt ett sextiotal recept.

Läs mer

Gårdarnas mat

Maximillian Lundin

Gårdarnas mat